Η ΟΛΜΕ για τα έξι χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου6 Δεκεμβρίου 2008 – 6 Δεκεμβρίου 2014
Διαρκής αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας

Συμπληρώνονται φέτος έξι χρόνια από τη μαύρη ημέρα της δολοφονίας του νεαρού μαθητή Γρηγορόπουλου από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σήμερα έξι χρόνια μετά, οφείλουμε να επισημάνουμε και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο, ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας ήταν η πολιτική του αυταρχισμού και της περιστολής των δικαιωμάτων.

Η επόμενη ημέρα και τα επόμενα χρόνια, βρίσκουν το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία αντιμέτωπους με τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που ξεθεμελιώνει εργασιακά, μορφωτικά και δημοκρατικά
δικαιώματα. Η πολιτική αυτή έχει ως απαραίτητο εργαλείο της την κρατική βία και καταστολή για να κάμψει και να υποτάξει τις λαϊκές αντιστάσεις. Από την ωμή κρατική και αστυνομική βία ενάντια στις λαϊκές διαδηλώσεις μέχρι τα πρόσφατα μαθητοδικεία και τις αντιδραστικές παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα ο στόχος είναι η εφαρμογή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, που τσακίζει ζωές και δικαιώματα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς και κάθε σκεπτόμενο πολίτη να σταθούν συνοδοιπόροι και αρωγοί στα δίκαια αιτήματα της νέας γενιάς. Να ορθώσουμε όλοι μαζί, με κάθε θεμιτό μέσο και πρόσφορο τρόπο, ένα κλοιό υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και αλληλεγγύης στη νεολαία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τη νέα γενιά να διεκδικήσει όλα τα δικαιώματά της στη ζωή, στην εκπαίδευση και στην εργασία, περιφρουρώντας ταυτόχρονα τους αγώνες της.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους σε ενότητα και επαγρύπνηση. Η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία δεν μπορούν να ανακόψουν το κίνημα εργαζομένων και νεολαίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.