Ραχήλ Μακρή: «Η εορτάζουσα Αγία Βαρβάρα να βάλει το χέρι της για τους λιγνιτωρύχους που έχει εγκαταλείψει η συγκυβέρνηση στην μοίρα τους»



Ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας των λιγνιτωρύχων οι εργαζόμενοι στο ορυχείο της Μαυροπηγής  αντιμετωπίζουν την εγκληματική αδιαφορία της Συγκυβέρνησης και των διορισμένων διοικήσεων της ΔΕΗ ΑΕ, που έχουν βγάλει στο σφυρί.

Εάν γίνει ένα ακόμα ατύχημα θα εμφανιστούν οι επαγγελματίες μοιρολογίστρες να κλάψουν για τους αδικοχαμένους. Θα εμφανιστούν αυτοί που συμμετείχαν σε ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές ενώ είχαν εξαφανιστεί όταν το καλοκαίρι έπρεπε να δώσουν μάχη για το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων.

Εργατοπατέρες, που δεν δούλεψαν μια μέρα θα μας μιλούν για τους νεκρούς και θα προσθέτουν νέα ονόματα σε λίστες, όχι από ενδιαφέρον αλλά για εντυπωσιασμό. Εάν ενδιαφέρονταν θα ήταν εκεί στους αγώνες των συναδέλφων τους, στις συγκεντρώσεις των κατοίκων και δεν θα στήριζαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης που θυσιάζουν την ενεργειακή αυτάρκεια της Χώρας για ένα μπράβο από την τρόικα.

Είναι καιρός να σταματήσουμε να βασιζόμαστε στη Χάρη των Αγίων για τις ευθύνες που μας αναλογούν. Ούτε οι εξαφανισμένοι υπουργοί, ούτε οι δήθεν εξεγερμένοι εργατοπατέρες, ούτε τα ψέματα δυο κομμάτων που καταρρέουν μπορούν πλέον να φοβίσουν τους Έλληνες.

Η μέρα της απαλλαγής από τον εργασιακό μεσαίωνα σε ορυχεία και ΑΗΣ ταυτίζεται με την μέρα της απαλλαγής από τους υπηρέτες της τρόικα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.