Βίντεο: Κλιμάκιο του ΥΠΕΚΑ στα λατομεία μαρμάρου Τρανοβάλτου – Οι συζητήσεις με τον Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού

H διαδικασία αδειοδότησης και η σωστή λειτουργία των λατομείων μαρμάρων ήταν ο σκοπός της επίσκεψης στο Τρανόβαλτο κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων, της Γενικής Διεύθυνσης Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
 
Η επίσκεψη στα λατομεία μαρμάρου του Τρανοβάλτου ήταν η συνέχεια ουσιαστικά των επαφών της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κα. Βασιλικής Ευταξά και του Δημάρχου Σερβίων- Βελβεντού κ. Αθανασίου Κοσματόπουλου με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Τα μέλη του κλιμακίου συζήτησαν με τον Δήμαρχο Σερβίων- Βελβεντού, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζήνωνα Παπαδημητρίου, τους Αντιδημάρχους κ. Νίκο Τέτο και κ. Ευθύμιο Δισερή, στελέχη της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ιδιοκτήτες λατομείων, τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την αδειοδότηση  και  την λειτουργία των λατομείων.
 
Ο Δήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού παρουσίασε τις δυνατότητες που εμφανίζει η μαρμαροφόρος ζώνη του Τρανοβάλτου, τα πλεονεκτήματα του μαρμάρου καθώς και το πώς προτίθεται ο Δήμος να στηρίξει την εξόρυξη και την επεξεργασία του μαρμάρου, που θα έχει βέβαια ως αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με ταυτόχρονη αύξηση της απασχόλησης.

 

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘ. ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΥΠΕΚΑ � from DIMOS SERVION-VELVENTOU on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.