Νέα κατολίσθηση στο ορυχείο Μαυροπηγής στην ΚοζάνηΝέα κατολίσθηση σημειώθηκε, αργά χθες το βράδυ, στο ορυχείο Μαυροπηγής Κοζάνης χωρίς να κινδυνεύσουν, ωστόσο, οι εργαζόμενοι, αφού εκείνη την ώρα δεν υπήρχε προσωπικό.

Σύμφωνα δε, με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ) Πέτρο Ταταρίδη, από την κατολίσθηση, η οποία οφείλεται στην έντονη βροχόπτωση, προκλήθηκαν ζημιές σε “κεφαλές” ταινιοδρόμων.

“Έχουν παρθεί μέτρα το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα σε σχέση με την αποφόρτιση των εδαφών, τα οποία πιεζόντουσαν από μεγάλους όγκους υδάτων, αλλά από ό,τι φαίνεται, όταν είναι τέτοιες οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνεται η κατάσταση” εξήγησε.

Ο ίδιος έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας στην εργασία, αλλά και της ελλιπούς στελέχωσης των ορυχείων της περιοχής, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του συνδικάτου για προσλήψεις, με στόχο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου ατυχημάτων.

“Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και κατάργηση των εργολαβιών. Οι εργολαβίες πρέπει να καταργηθούν. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται σε όλα τα ορυχεία (…)” ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από περίπου δέκα ημέρες, σημειώθηκε κατολίσθηση στο ορυχείο Μαυροπηγής, από την οποία δεν κινδύνευσαν εργαζόμενοι.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.