Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση του Δικτύο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στις 19.00 – 21.00 στην αίθουσα στην αίθουσα της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Αργυροκάστρου 13), το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη, σε  συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης πραγματοποίησαν με επιτυχία Ενημερωτική Εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης «Οι γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας δικτυώνονται. Περιφερειακό Κέντρο Στήριξης των γυναικών στη Δυτική Μακεδονία» το οποίο υλοποιεί.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανοιχτή συζήτηση με όλους όσους παραβρέθηκαν. Έμφαση δόθηκε στις δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας του κέντρου, στη δικτύωση, την καλή συνεργασία, την καταπολέμηση στερεοτύπων με βάση το φύλο, την υποστήριξη των  γυναικών με συμβουλευτικές υπηρεσίες, καταρτίσεις, συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση και την αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων που υπάρχουν ήδη στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στην δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και τα πλεονεκτήματα αυτών.
 Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και  έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Προβλέπεται στο μέλλον η υλοποίηση συμβουλευτική σε ομάδες τόσο για θέματα απασχόλησης όσο και επιχειρηματικότητας ενώ υπήρξε και ενδιαφέρον για τη δημιουργία  κοινωνικού συνεταιρισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης καλύπτει τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, ενώ  σε αυτό μπορούν να απευθύνονται γυναίκες που έχουν μια από τις παρακάτω ιδιότητες:

επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης,
μακροχρόνια άνεργες, μονογονείς, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, παλιννοστούσες, με χαμηλό προσωπικό ή/και οικογενειακό εισόδημα, νέες κάτω των 25 ετών χωρίς εργασιακή εμπειρία,
διαβιούν στην ύπαιθρο σε δυσπρόσιτες, ορεινές και ημιορεινές περιοχές

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 24613 50143, 2310621166, κιν: 6974937825 fax: 24613 50178 ή στο kozani@ergani.gr). Πρόσωπο επαφής κα Κατερίνα Σιακαβάρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.