Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Κοζάνης για τη στάση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας στην Απεργία της 27ης Νοεμβρίου



Η απουσία του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Πτολεμαΐδας από τη συγκέντρωση των φορέων στην πλατεία της Πτολεμαΐδας την ημέρα της απεργίας της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 27/11/2014, δημιουργεί προβληματισμό στους εργαζομένους για την λειτουργία του και για το πόσο μπορεί να αντισταθεί στην πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και να τους προστατέψει, τη στιγμή που έχουν γίνει έρμαια στις διαθέσεις της κάθε εργοδοσίας.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Πτολεμαΐδας βρέθηκε να απουσιάζει αυτή την περίοδο που οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση μισθών και κατάργηση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αυτή τη στιγμή που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη δημιουργώντας στρατιές ανέργων.

Τώρα που η συγκυβέρνηση με εντολή της τρόικας επεξεργάζεται νομοσχέδια για τη διάλυση των συνδικάτων και την αναίρεση όλων των μέτρων αντίστασης (απεργίες) που έχουν οι εργαζόμενοι απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ θα πρέπει να είναι μπροστάρης στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος και οφείλει να το οργανώσει, για να αντισταθεί απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές.

Καλούμε το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Πτολεμαΐδας να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων παρεμβαίνοντας με το θεσμικό του ρόλο και δίνοντας λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της περιοχής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.