Διάλεξη του Λέκτορα Αθανάσιου Δαγούμα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στη διάλεξη του Δρ. Αθανάσιου Δαγούμα, Λέκτορα Οικονομικής της Ενέργειας και των Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πειραιά και Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργού ΠΕΚΑ, με θέμα: Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα – Μετάβαση προς το Ευρωπαϊκό «μοντέλο στόχο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 στις 12:00 μ.μ. στο Μικρό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος με σκοπό την άρτια και άμεση ενημέρωση της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
Στέργιος Γκανάτσιος
Καθηγητής

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12:00 – 12:15 Προσέλευση – Χαιρετισμοί
12:15 – 12:30 Εισαγωγή – παρουσίαση του ομιλητή
Γεώργιος X. Χριστοφορίδης, Επίκ. Καθηγητής
12:30 – 13:30 «Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα – Μετάβαση προς το Ευρωπαϊκό ‘μοντέλο στόχο’»,
διάλεξη του Δρ. Αθανάσιου Δαγούμα
13:30 – 14:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Δρ. Αθανάσιου Δαγούμα

Ο Αθανάσιος Δαγούμας γεννήθηκε στα Γρεβενά και σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ, απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Στη συνέχεια διετέλεσε μετα-διδακτορικός ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο Πανεπιστήμιο Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας και ειδικός επιστήμονας στο Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) και στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Από το 2013 είναι Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού ΠΕΚΑ σε θέματα ενέργειας, ενώ από το 2014 είναι Λέκτορας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά με γνωστικό αντικείμενο «Οικονομική της Ενέργειας και των Φυσικών Πόρων». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ζητήματα ενεργειακών αγορών, μοντελοποίηση οικονομικών – ενεργειακών – περιβαλλοντικών συστημάτων, πράσινη δημοσιονομική πολιτική κ.α.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.