Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Υψηλής ποιότητας το ελαιόλαδο Ιμέρων – Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σχετική ημερίδα – Βίντεο



Οι ιδιότητες του ελληνικού ελαιολάδου και ειδικότερα του λαδιού που παράγεται από τους ελαιώνες στα Ίμερα του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού αναδείχθηκαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στα Σέρβια με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Προκόπη Μαγιάτη, (αναπληρωτή καθηγητή στο Φαρμακευτικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών) και την κ. Ελένη Μέλλιου (ερευνήτρια στο Φαρμακευτικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου ελαιολάδου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας).
 
Όπως τονίστηκε, μετά και από σχετικές μελέτες, τα υγειοπροστατευτικά συστατικά του ελαιολάδου Ιμέρων βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα με τον κ. Μαγιάτη να υπογραμμίζει ότι αυτό οφείλεται στην ποικιλία που καλλιεργείται και τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην παραλίμνια περιοχή των Ιμέρων.

Στοιχεία που επιτρέπουν την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου από τους παραγωγούς των Ιμέρων.
 
Στην ιδιαίτερα σημαντική συμβολή που έχει η παραγωγή του ελαιολάδου Ιμέρων στην τοπική οικονομία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να πάρει τις θέση του αξίζει στις διεθνείς αγορές» τονίζοντας ότι ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους παραγωγούς τόσο στο θέμα των υποδομών όσο και στη διάθεση των προϊόντων.
 
Ανάλογη ήταν η αναφορά για το ελαιόλαδο Ιμέρων και στις τοποθετήσεις του  Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλου, του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και των βουλευτών Ν. Κοζάνης κ. Ευγενίας Ουζουνίδου και κ. Γιώργου Κασαπίδη καθώς και του  Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη.
 
Μετά την ημερίδα στα Σέρβια ακολούθησε η επίσκεψη στους ελαιώνες των Ιμέρων, η ξενάγηση στο ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού και η εκδήλωση γευσιγνωσίας με προϊόντα από τις ελιές των Ιμέρων.
 
Η Γιορτή Ελαιολάδου διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων (Ελαιοπαραγωγών) του Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Κοζάνης, και του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.