Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Ενημερωτική συνάντηση για την βιομάζα και την βιοενέργεια



Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την αξιοποίηση της βιομάζας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου μεταξύ του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου, των Αντιδημάρχων Φώτη Ζυγούρη, Σταύρου Παπαδόπουλου, Νίκου Τέτου και στελεχών του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.
 
Η ενημέρωση έγινε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ProforBioMed, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την αξιοποίηση της υπολειμματικής βιομάζας για παραγωγή ενέργειας. Ως αποτέλεσμα του έργου προέκυψε το ClusterΒιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την προώθηση της Έρευνας και της Ανάπτυξης, καθώς και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους τομείς της βιοενέργειας και του περιβάλλοντος, με σκοπό την ενίσχυση της ‘πράσινης’ οικονομίας στη Δυτική Μακεδονία.
 
Τόσο ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού όσο και οι τρεις αντιδήμαρχοι, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας, καθώς οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας βρίσκονται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Το επόμενο διάστημα συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές με τους ιθύνοντες του Cluster με κύριο στόχο την βιώσιμη και αειφόρο αξιοποίηση της βιομάζας στην περιοχή και την υλοποίηση ενεργειακών έργων στα δημοτικά κτίρια του Δήμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.