Συγκέντρωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας από το ΠΑΜΕ

Δευτέρα 17 Νοέμβρη ΟΛΟΙ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας στις 18.00μμ.

Το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις  στην πόλη μας Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια  και το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων Εορδαίας από κοινού με το Σύλλογο Γυναικών Πτολεμαϊδας τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου 41 χρόνια πριν, συνεχίζοντας την πάλη για μια ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για τη ζωή που μας αξίζει.

41 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία τα οράματα και οι στόχοι του αγώνα για γενικότερες ανατροπές δείχνουν και σήμερα το δρόμο για το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.

Αντλούμε αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πίστη από τον αντιδικτατορικό αγώνα και την κορύφωση του με την εξέγερση στο Πολυτεχνείο. Αποτελεί ορόσημο στην πάλη του λαού και της νεολαίας της χώρας μας, φωτίζει το δρόμο για την απάντηση που μπορούν να δώσουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαίας μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την ΕΕ.

Ο δρόμος της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού τους προσωπικού είναι μονόδρομος, χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος. Η συλλογική, μαζική, αγωνιστική στράτευση εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νέων, όπως και τότε, είναι η αναγκαία προϋπόθεση σήμερα στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων.

Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων σε περιεχόμενο και στη συμμετοχή, για μαζικοποίηση των σωματείων σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, για την ανασύνταξη του κινήματος μας. Να πετάξουμε έξω από τις γραμμές του εργατικού κινήματος τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές. Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Να απαντήσουμε στους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ στην περιοχή που εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και άλλους λαούς της περιοχής, στον ανταγωνισμό μεταξύ τους για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χρειάζεται να πάρει απάντηση η ελληνική κυβέρνηση που εμπλέκει τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και από την άλλη “κρύβει” τον πραγματικό ρόλο των “συμμάχων” της χώρας.
 
Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες, μετανάστες, μπορούμε να αποτρέψουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα, τη βαρβαρότητα. Μέσα από τη συμπόρευση με τα σωματεία και τους φορείς να απαντήσουμε χωρίς καθυστέρηση στο νεανικό σκλαβοπάζαρο των κακοπληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης, στην εξάπλωση των δουλεμπορικών γραφείων της απληρωσιάς, στο δουλεμπόριο των εργολαβιών στη ΔΕΗ. Να απαντήσουμε στη σύγχρονη δουλεία της απελευθέρωσης των απολύσεων, της δουλειάς ήλιο με ήλιο, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Όλοι μαζί να υψώσουμε τοίχος απέναντι στην νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην κατάργηση και το τσάκισμα των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, των νέων μειώσεων στις κύριες συντάξεις. Να κόψουμε το χέρι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση.

Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο των εργατών με την καπιταλιστική βαρβαρότητα οι ταξικές δυνάμεις θα είναι μπροστά. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.