Η τοποθέτηση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ όσον αφορά τη συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αιτιολογική έκθεση του νόμου η Επιτροπή αυτή: «Προσφέρει τη δυνατότητα συγκροτημένης, θεσμοποιημένης και ανοιχτής συμμετοχής και ανταλλαγής επιχειρημάτων σε εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και δημότες».

Στην ουσία πρόκειται για όργανο που θεσμοθετείται για να αποτελέσει φενάκη για τη δήθεν συμμετοχή των δημοτών και των εκπροσώπων φορέων στη διοίκηση του Δήμου. Καμία ουσιαστική αρμοδιότητα και καμία σχέση για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σήμερα στον τόπο δουλειάς  και κατοικίας τους.

Η αναφορά και μόνο γενικά και αόριστα σε «εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών» ή των «εθελοντών ή ΜΚΟ ή των εργοδοτικών οργανώσεων και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.)», φανερώνει ότι θα αποτελεί ένα ακόμη αντιδραστικό τοπικό όργανο στα πλαίσια του δήμου με στόχο την ενσωμάτωση.

Είναι καθαρό ότι μέσα και απ’ αυτήν την επιτροπή κατ’ επίφαση δημοκρατικής συμμετοχής, επιδιώκουν τη συναίνεση και την ενσωμάτωση στην ασκούμενη πολιτική,  γι’ αυτό άλλωστε βάζουν και την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 για να έχουν την επίτευξη ευρύτερων συγκλίσεων αυτών  που συμφωνούν με το αντιλαϊκό πλαίσιο του Καλλικράτη.

Δημιουργούν την ψευδαίσθηση συμμετοχής σε ουσιαστικές διαδικασίες, ενώ πρόκειται για μηχανισμό χειραγώγησης με συγκεκριμένο αντιδραστικό χαρακτήρα  και κατεύθυνση με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

Η  Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας δε «νομιμοποιεί» τη λειτουργία τέτοιου οργάνου με τη συμμετοχή της.  Γι’ αυτό δε συμμετέχουμε σ’ αυτή τη διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο  και δηλώνουμε ότι απέχουμε  από την ψηφοφορία και τη συγκρότηση «Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης».

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της περιοχής να μην έχουν αυταπάτες για τη συγκρότηση του παραπάνω οργάνου που ουσιαστικά θα αποτελέσει ένα χωνευτήρι  μιας επίπλαστης εκπροσώπησης στο οποίο οι φορείς δεν θα μπορούν να έχουν αποφασιστικό λόγο για τα τεκταινόμενα του Δήμου.   

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.