Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κοζάνης σε Επιχειρηματική Ημερίδα στο Μοναστήρι (Bitola)

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης έλαβε μέρος την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, στην Επιχειρηματική Ημερίδα, που διοργάνωσε στο Μοναστήρι (Bitola) το Γραφείο Συνδέσμου του ΥΠΕΞ στη γειτονική χώρα της ΠΓΔΜ, με 16μελή επιχειρηματική αποστολή.

Σκοπός της Ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν από τη Δυτική Μακεδονία και το Επιμελητήριο Φλώρινας, αλλά και άλλα Επιμελητήρια και φορείς από τη βόρειο και κεντρική Ελλάδα,  ήταν η ενημέρωση για θέματα που αφορούν το διμερές εμπόριο Ελλάδας –ΠΓΔΜ, η ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών και η υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας. Για την επίτευξη του στόχου, το Γραφείο Συνδέσμου με την προσωπική επιμέλεια της Εμπορικής Ακολούθου κας  Όλγας Μεζερίδου διοργάνωσε προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις για τους Έλληνες επιχειρηματίες με αντιστοίχου ενδιαφέροντος επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας.

Στην αποστολή του Επιμελητηρίου Κοζάνης συμμετείχαν οι παρακάτω επιχειρήσεις – μέλη:
1. Βούρκα Αφροδίτη, εκπροσωπώντας την εταιρία ‘Μάρμαρα Βούρκα Α.Ε.’, (βιομηχανία μάρμαρων)
2. Μπαγκατζούνης Αθανάσιος, εκπροσωπώντας την εταιρία ‘Μάρκος Μπαγκατζούνης και Υιοί ΑΕΒΕ’, (είδη διατροφής, μπαχαρικά)
3. Παρασκευάς Δημήτριος, εκπροσωπώντας την εταιρία ‘Μύλοι Παρασκευά ΟΕ’ (προϊόντα αλευρόμυλων, δημητριακά)
4. Λίτας Χρυσοβαλάντης (μεταλλικές κατασκευές – μεταλλικά κτίρια)
5. Κυριακίδης Κωνσταντίνος (μεταλλικές κατασκευές – πόρτες, παράθυρα)
6. Χωλόπουλος Ελευθέριος εκπροσωπώντας την εταιρία ‘Axel Team Private Company’ (σκούπες πλύσης, μεταλλικές κατασκευές)
7. Βοϊτσίδης Χρήστος, εκπροσωπώντας την εταιρία ‘Ε. Παραστατίδης ΑΕ Μεταλλικών Κατασκευών’ (παραγωγή ηλεκτρομηχανολογικών υλικών)
8. Παφύλης Δημήτριος, εκπροσωπώντας την εταιρία ‘Υιοι Κωνσταντίνου Παφύλη’ (συστήματα πέδησης αυτοκινήτων οχημάτων)
9. Ευρενιάδης Αναστάσιος, εκπροσωπώντας την εταιρία ‘Κεσόγλου – Ευρενιάδης ΟΕ’ (υαλοπίνακες, κρύσταλλα, καθρέπτες)
10. Καραθανάσης Ιωάννης, εκπροσωπώντας την εταιρία ‘Καραθανάσης Α.Ε.’ (εμπορία επίπλων)
11. Παράνομος Ιωάννης, εκπροσωπώντας την εταιρία ‘Αφοί Παρανόμου ΟΕ’ (εμπορία ξυλείας)
12. Παπαγεωργίου Ηλίας (εμπορία ξυλείας)
13. Νικολαϊδης Ιωάννης (επεξεργασία – εμπορία μαρμάρων)
14. Μαργαρίτης Ευάγγελος εκπροσωπώντας την εταιρία ‘Μαργαρίτης Ευάγγελος και Σια ΟΕ’ (χονδρικό εμπόριο αναψυκτικών – εμφιαλωμένων νερών)
15. Θεοδωρίδης Θεόδωρος (μεταλλικές κατασκευές)
16. Κυριαζόπουλος Στέφανος (κατασκευές γεωργικών μηχανημάτων).

Πριν την έναρξη των επιχειρηματικών συναντήσεων έγιναν στα πλαίσια της Ημερίδας οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί εκ μέρους του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου στα Bitola  κ. Mirko Velkovski και των εκπροσώπων του Γραφείου Προξενικών και Οικονομικών-Εμπορικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ στην ΠΓΔΜ, της κας Ελένης Πορίχη και της κας Όλγας Μεζερίδου.

Μίλησαν ακόμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Κώστας Κυριακίδης για τις δυνατότητες διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των περιοχών Π.Ε. Κοζάνης και Μοναστηρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης ο οποίος περιέγραψε την οικονομική κατάσταση και τις εξαγωγικές δυνατότητες  των επιχειρήσεων της Π.Ε. Φλώρινας,  ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος της Ηγουμενίτσας, κ. Βασίλης Διαμαντής και ο Δ/ντής κ. Κων/νος Γρινιάς για θέματα σχετικά με το ρόλο του λιμανιού στην ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου, ο εκπρόσωπος της Alpha Bank κ. Δημήτριος Παπαϊωάννου για θέματα τραπεζικής στήριξης των επιχειρηματιών, ενώ παρουσίαση των οικονομικών και εμπορικών δυνατοτήτων, καθώς και της επιχειρηματικής φυσιογνωμίας της περιφέρειας του Μοναστηρίου έκανε στους συμμετέχοντες ο κ. Nikola Dimkovski, μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου στα Bitola.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις του τύπου Β2Β που ακολούθησαν, έδειξαν ότι υπάρχει ειλικρινές ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές για συνεργασίες  σε τομείς που μπορούν να αποβούν ωφέλιμες και για τις δύο πλευρές.

Τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου Κοζάνης αντάλλαξαν στοιχεία επικοινωνίας με τους επιχειρηματίες της ΠΓΔΜ, με τους οποίους ήρθαν σε επαφή, και ικανοποιημένοι επέστρεψαν αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην έδρα τους αναμένοντας  αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον και συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση νέων συνεργασιών.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.