Το «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας» για τον καταβλισμό των τσιγγάνων και το κυνοκομείο Πτολεμαΐδας

Στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο πρέπει να προτάξουμε τους στόχους και τα σχέδια δράσης της επόμενης 5ετίας. Αυτό εξάλλου αποτελεί θεσμική υποχρέωση για κάθε Δήμο στη χώρα μας όπως ρητά αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 5/11/14.

Υποβλήθηκε σχετική ερώτηση στο Δήμαρχο από την από τη Δημοτική Κίνηση «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» και αναμένεται απάντηση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο είναι ορισμένα θέματα που πρέπει να ενταχθούν άμεσα για υλοποίηση όπως:

1. Καταβλισμός τσιγγάνων

Πριν από 10 χρόνια περίπου παραχωρήθηκε μία έκταση 2 χιλιόμετρα Δυτικά της Πτολεμαΐδας για να γίνει καταβλισμός τσιγγάνων . Όποιος επισκέφτηκε το χώρο αυτό αισθάνεται ανάμεικτα συναισθήματα: Θυμού, λύπης, αγανάκτησης  και πάνω από όλα ΝΤΡΟΠΗΣ.

Πράγματα αποτελεί Ντροπή για μία Πόλη σαν την Πτολεμαΐδα με ως επί το πλείστον  πρόσφυγες να υπάρχει αυτή η εικόνα εγκατάλειψης αυτών των 300 ψυχών στο έλεος της εξαθλίωσης.
Δεν υπάρχουν τουαλέτες
Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα
Δεν είναι ασφαλτοστρωμένος ο δρόμος .

Πρέπει άμεσα ο δήμος Εορδαίας να προβεί στις εξής ενέργειες:
Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να βρεθούν συμβατικά σπίτια σαν αυτά που παραχωρούνται σε σεισμόπληκτους και να δοθούν στους Τσιγγάνους.
Να  γίνει ασφαλτόστρωση Δρόμου άμεσα.
Να γίνει  δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού.
Να γίνουν τουαλέτες και στοιχειώδης υποδομές αποχέτευσης

Εάν εκτιμηθεί ότι αυτές οι υποδομές δεν μπορούν να γίνουν σ΄ αυτόν τον χώρο , τότε πρέπει  να επιλεγεί νέος χώρος  στον οποίο να δημιουργηθούν οι στοιχειώδες υποδομές ύδρευσης, Αποχέτευση , Ηλεκτροφωτισμού και προσπέλασης. Τέτοιοι χώροι υπάρχουν και είναι μέχρι σήμερα αναξιοποίητοι  όπως στο παλιό Στρατόπεδο.

Είναι κρίμα να βλέπεις παιδάκια ξεβράκωτα και ξυπόλητα μέσα στις βρωμιές των αποχετεύσεων και βρώμικων νερών.

2. Κυνοκομείο

Εδώ και χρόνια λίγοι στον αριθμό εθελοντές, μέλη της φιλοζωικής εταιρείας στην Πτολεμαΐδα, ανέλαβαν το βάρος της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια από το Δήμο, ο οποίος θεσμικά είναι αρμόδιος για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων  όπως γίνεται σε όλες τις πόλεις.

Παρόλο που εγκρίθηκε η άδεια του χώρου από την περιφέρεια, οι συνθήκες για τα αδέσποτα, αλλά και τους συμπολίτες μας  εθελοντές είναι πολύ δύσκολες .

Τι χρειάζεται ;
1 Εξασφάλιση ζωοτροφών. Κάθε φορά που τελειώνουν οι ζωοτροφές αρχίζει η ζητιανιά από τους εθελοντές προς τους φορείς.
2 Οι υποδομές αποχέτευσης των χώρων διαμονής (κελιά) των ζώων δεν      είναι κατάλληλες  (μικρής διατομής δίκτυο σωλήνων). Το νερό για τους καθαρισμούς παίρνεται από υδροφόρες  και ως εκ τούτου έχει μικρή πίεση και δεν διευκολύνει στον καθαρισμό. Είναι θέμα υγιεινής και των ζώων και των ανθρώπων που βοηθούν. Παρόλο ότι υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια κατασκευασμένη γεώτρηση ακριβώς δίπλα και δίκτυο ηλεκτροδότησης με εγκατεστημένα καλώδια τροφοδοσίας  και έχει και άδεια η γεώτρηση, δε δόθηκε ρεύμα από τη ΔΕΗ υπαιτιότητα του Δήμου Εορδαίας . Πρέπει άμεσα να τεθεί σε λειτουργία η γεώτρηση .  Άμεσα!!!
3 Πρέπει να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια για την πραγματοποίηση των στειρώσεων. Όσο δε γίνονται στειρώσεις τόσο θα υπάρχουν κρούσματα επιθέσεων των αδέσποτων σε συμπολίτες και θα ακολουθούν οι διενέξεις των πολιτών με τα μέλη της φιλοζωικής εταιρείας.

Τα αδέσποτα πρέπει να περισυλλέγονται να έρχονται στο κυνοκομείο, να παραμένουν μικρά χρονικά διαστήματα 2-3 μηνών έως ότου γίνονται οι απαιτούμενες εξετάσεις και οι στειρώσεις, για να μπορούν στη συνέχεια να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους ανάμεσα στους ανθρώπους  (Ειρηνική συμβίωση ανθρώπων και ζώων).

Όταν γίνουν όλα αυτά τα αδέσποτα δεν θα είναι πλέον επιθετικά και από πλευράς υγιεινής θα είναι ακίνδυνα.

Αυτά όμως για να γίνουν θέλουν ευαισθησία και μεράκι.

Για να δούμε πότε θα βρεθούν αυτές οι αρετές στην Πόλη μας!!!

 

ΓΙΑ ΤΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
«ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΖΑΡΑΦΙΔΗΣ
Δημοτικός  Σύμβουλος Δήμου Εορδαίας
Επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.