Ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Λογιστών Πτολεμαΐδας για το κλείσιμο του γραφείου της επιθεώρησης εργασίας Πτολεμαΐδας



Με αφορμή την απόφαση γα το κλείσιμο του γραφείου της  επιθεώρησης εργασίας ,θα θέλαμε να επισημάνουμε την λανθασμένη πρακτική που ακολουθείται ή οποία στερείται προγραμματισμού  και σχεδιασμού, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την μείωση των κρατικών εξόδων και οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση της Εορδαίας και της ποιότητας ζωής των πολιτών της.

Μετά την συρρίκνωση υπηρεσιών και υποδομών δημόσιου χαρακτήρα όπως το γραφείο του ΟΑΕΕ, ορισμένα τμήματα της εφορίας κ.α. ήρθε τώρα και το κλείσιμο του παραρτήματος της επιθεώρησης εργασίας ,μιας υπηρεσίας που έχει άμεση σχέση με τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους αυτών. Η πληθώρα προβλημάτων που δημιουργούνται από την ύπαρξη  της εργατικής πολυνομίας αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι πολίτες αυτής της χώρας κι ιδιαίτερα της περιοχής μας καθιστούν την ύπαρξη του εν λόγο γραφείου απαραίτητη.

Στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού υπηρεσίες καίριας σημασίας κι ύπαρξης καταργούνται χωρίς καμιά προειδοποίηση με αποτέλεσμα οι πολίτες της περιοχής να ταλαιπωρούνται και να επωμίζονται αυτοί το κόστος καθώς θα πρέπει να αναλώνουν χρόνο από την εργασία τους και χρήμα προκειμένου να μεταβούν στην Κοζάνη για να διευθετήσουν τις εργασίες τους.

Μέσα σε όλα αυτά θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους άμεσα εμπλεκόμενους προκειμένου να σταματήσει η περεταίρω αποψίλωση της Πτολεμαΐδας. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας, είναι η έδρα της ηλεκτροπαραγωγικής διαδικασίας  της χώρας και μια από τις πόλεις που ενισχύουν καθοριστικά τα κρατικά ταμεία.
 
Οφείλουμε να αγωνιστούμε ώστε να παραμείνουν και να ενισχυθούν οι υφιστάμενες υπηρεσίες αλλά και να γίνουν προσπάθειες επιστροφής αυτών που καταργήθηκαν από την πόλη.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου                        Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών
Πτολεμαΐδας                             Πτολεμαΐδας                     
Γεώργιος Ηλιόπουλος                Δημήτρης Παρλάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.