Συνάντηση του Δημάρχου Βοΐου Δ. Λαμπρόπουλου με τον μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο



Συνάντηση με τον μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτριος Λαμπρόπουλος, στο Βαθύλακκο Κοζάνης, στα πλαίσια εορτασμού του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, ο κ. Λαμπρόπουλος παρέστη στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στο Ναό, χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Προύσης κ.κ  Ελπιδοφόρου, και Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλου.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Δήμαρχος Βοΐου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει  με τον Μητροπολίτη Προύσης για διάφορα θέματα, ενώ ιδιαίτερος λόγος έγινε για το ζήτημα υποβάθμισης του Ιστορικού Γυμνασίου –Λυκείου Τσοτυλίου, για το οποίο ο Δήμαρχος έδωσε στον Μητροπολίτη και μία επιστολή για τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της συγχώνευσης σχολικών μονάδων, το Γυμνάσιο και Λύκειο Τσοτυλίου υποβαθμίστηκε. Σήμερα λειτουργεί ως Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις, ιστορικοί λόγοι, όμως, επιβάλλουν τη διατήρηση αυτόνομων και των δύο σχολικών μονάδων (Γυμνασίου και Λυκείου).

Ο Δήμαρχος Βοΐου ζήτησε τη συνδρομή του Πατριαρχείου στο θέμα αυτό, λόγω του ότι το εν λόγω σχολείο, κτίστηκε το 1873, ως καρπός της Μακεδονικής Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας, την οποία ίδρυσαν οι Δυτικομακεδόνες της Κωνσταντινουπόλεως, υπό την σκέπη και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου Ανθίμου ΣΤ΄ το 1871.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσης υποσχέθηκε στον κ. Λαμπρόπουλο να μεταβιβάσει το συγκεκριμένο αίτημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και του χάρισε μία εικόνα της Παναγίας της Χάλκης.

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, το απόγευμα, ανήμερα του εορτασμού του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Βαθύλακκο, ο κ. Λαμπρόπουλος παρακολούθησε την ομιλία του Μητροπολίτη κ.κ. Ελπιδοφόρου, του δώρισε μία ανάγλυφη πλακέτα του παλιού Γυμνασίου Τσοτυλίου και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Δήμο Βοΐου, ενώ υποσχέθηκε σύντομα να επισκεφθεί ο ίδιος το Πατριαρχείο και να απευθύνει επίσημη πρόσκληση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.