Βίντεο: Επίσκεψη Δημάρχου και Αντιπροσωπείας του Δήμου Buyukcekmece στο Δήμο Βοΐου



Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος του Buyukcekmece Mr. Hasan Akgün επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη και το Βόιο. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από 4μελή αντιπροσωπεία, ανταπέδωσε τις επισκέψεις τόσο της Βοϊακής Εστίας όσο και του Δήμου Βοΐου στον Δήμο του, όπου ζουν 35.000 απόγονοι των ανταλλαγέντων, με καταγωγή οι περισσότεροι από τα χωριά του Βοΐου.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Βοΐου, κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον και των δύο πλευρών για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, εμπορικών, τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος του Buyukcekmece, με την επίσκεψη αυτή, τίμησε τον τόπο καταγωγής των ανταλλαγέντων Δημοτών του που κατάγονται από το Βόιο. Μαζί του στην αποστολή, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Buyukcekmece, ενός Δήμου με 300.000 πληθυσμό, ο Αλή Μπαϊράμ, με καταγωγή από την Ασπρούλα Βοΐου (Βελίστ).

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν την παραδοσιακή κατοικία Τσιότσιου – Ντέρου, το Οινοποιείο Διαμαντή Δημητρίου και το Τραμπάντζειο Γυμνάσιο όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την Παλαιοντολογική Συλλογή και να ενημερωθούν από τον Λαογράφο κ. Μπόντα Γεώργιο.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.