Έφοδοι της Τροχαίας Πτολεμαΐδας για την παράνομη στάθμευση



Αφαιρεί πινακίδες και κόβει κλήσεις.

Εντείνονται το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι του Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας για την πάταξη της παράνομης στάθμευση οχημάτων.

Δεκάδες κλήσεις για παράνομη στάθμευση έκοψαν άντρες του Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας, το βράδυ της Πέμπτης και χθες Παρασκευή και μοίρασαν δεκάδες κλήσεις σε παραβάτες, αφαιρώντας ταυτόχρονα τις πινακίδες κυκλοφορίας από τα Ι.Χ. οχήματα που ήταν σταθμευμένα στους πεζόδρομους της Αγίας Τριάδας και Εθνικής Αντίστασης, παρά τις διαμαρτυρίες περιοίκων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν που να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους.

Οι τροχονόμοι συνέχισαν απτόητοι το έργο τους, αφού αυτή την εντολή έχουν από την υπηρεσία τους, η οποία όπως πληροφορούμαστε θα εντείνει τις επόμενες μέρες τους ελέγχους για την παράνομη στάθμευση.

Ειδικότερα, μιλώντας στον «Π» ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας, Βασίλης Κεφτές, ανέφερε ότι τα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης – ελέγχου των παράνομων σταθμεύσεων οχημάτων στην πόλη της Πτολεμαΐδας θα ενταθούν τις ερχόμενες μέρες, καθώς τα κλιμάκια της Τροχαίας θα ενισχυθούν και με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς. Επισήμανε ότι η Τροχαία είναι υποχρεωμένη να ελέγχει την τήρηση του ΚΟΚ και να προβαίνει στην επιβολή όλων των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων, σημειώνοντας ότι το πρόστιμο για την παράνομη στάθμευση οχημάτων ανέρχεται στα 40 ευρώ, ενώ συνοδεύεται και με ταυτόχρονη αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας για 10 ημέρες.

Επί τη ευκαιρία ο διοικητής της Τροχαίας επισήμανε ότι «η παράνομη στάθμευση μπορεί να φαίνεται στον περισσότερο κόσμο ότι δεν είναι σοβαρή παράβαση του Κ.Ο.Κ., πλην όμως είναι μια ενέργεια που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των χρηστών των οδών (οδηγών και πεζών), προκαλεί κυκλοφοριακή σύγχυση, εκνευρισμό στους υπόλοιπους οδηγούς και πολλές φορές γίνεται αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.»

Σημείωσε μάλιστα πως «ορισμένες παράνομες σταθμεύσεις επιβαρύνουν και παρενοχλούν την κίνηση και μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία, γενικά των ατόμων με κινητικά προβλήματα, καθώς και των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας (ηλικιωμένους, παιδιά, γονείς με παιδικά καρότσια). Επιπλέον, πρόσθεσε, πολλοί οδηγοί οχημάτων αλλά και δικύκλων εισέρχονται και κινούνται εντός των πεζοδρόμων και στην κεντρική πλατεία, με σκοπό είτε να σταθμεύσουν είτε να “κόψουν δρόμο”, είτε για λίγο για να κάνουν μια δουλειά και να πάνε στον προορισμό τους πιο γρήγορα. Με τον τρόπο αυτό όμως, παρενοχλούν τους πεζούς που κινούνται σε αυτόν» και υπογράμμισε ότι «οι πεζόδρομοι, τα πεζοδρόμια και οι πλατείες είναι για την αποκλειστική κίνηση των πεζών και όχι για την κίνηση ή στάθμευση των οχημάτων.»

Ο κ. Κεφτές τόνισε επίσης ότι η πόλη της Πτολεμαΐδας προσφέρεται για την μη χρήση των οχημάτων καθώς είναι επίπεδη και οι αποστάσεις προς το Κέντρο από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι μικρές. «Δυστυχώς όμως, ακόμη και για αυτές τις κοντινές αποστάσεις ορισμένοι πολίτες χρησιμοποιούν τα οχήματά τους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, τα οποία δεν μπορούν να σταθμεύσουν σε νόμιμο χώρο διότι είναι κατειλημμένος και αναγκαστικά σταθμεύουν παράνομα.»

Ζήτησε τέλος τη συνεργασία των πολιτών και ιδιαίτερα των οδηγών, καλώντας να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και να σέβονται τα δικαιώματα των πεζών, αλλά και για να βοηθηθεί η Τροχαία στο έργο της.

Ρόη Βασβατέκη για το e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.