Διακοπή κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών για 3 ημέρεςΑπό τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων εντός της Κοιλάδας των Τεμπών και συγκεκριμένα στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από την Χ/Θ 365+477 [Κόμβο Γυρτώνης] μέχρι την Χ/Θ 390+700 της Π.Α.Θ.Ε. (Διασταύρωση Στομίου), λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, κατά τις ημερομηνίες 10,11 & 12-11-2014 και μόνο κατά τις ώρες 07:00 – 20:00.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:
 
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη
1. Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται:
α) Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 της Π.Α.Θ.Ε.], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας  – Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
β) Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 της Π.Α.Θ.Ε.], όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης  – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.
2. Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται:
α) Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 της Π.Α.Θ.Ε.], όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Μικρό Ελευθεροχώρι και από εκεί, είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο. Ελασσόνας – Αγίου Δημητρίου – Κατερίνης  και θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε., είτε μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.
β) Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 της Π.Α.Θ.Ε.] προς την περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων και στην συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία οδό.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα
1. Τα φορτηγά μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 της Π.Α.Θ.Ε.], προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
(α) Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητό­δρομο Π.Α.Θ.Ε.
(β) Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
2. Όλα τα I.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, ό­που θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
3. Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύ­νονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω δια­δρομή. Όσα εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.  θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλ­ληλα.

Με σκοπό τη διευκόλυνση της κοινωνικοοικονομικής ζωής των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών, εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις:

1. Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ,  για μεταφορά κατοίκων ΜΟΝΟ της περιοχής, δηλαδή για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
2. Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

Παρακαλούνται οι φίλοι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται συνεχώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.