Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης

“Ο λιγνίτης και τα νερά είναι εθνικά αγαθά που πρέπει να προασπίσουμε, καθώς ανήκουν στο λαό και αυτό επιβάλλει το κράτος δικαίου” ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης κατά την ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης, που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να ακουστούν όλες οι απόψεις σχετικά με τη σύμβαση για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Ε. και να ληφθούν αποφάσεις μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος ο κ. Καρυπίδης δήλωσε κατηγορηματικά πως πάνω απ’ όλα είναι το δημόσιο συμφέρον και πρόκρινε μια συνολική λύση για Βεύη-Κλειδί-Αχλάδα με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα συναποφασισθεί με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι (υπουργείο, κόμματα) θα κληθούν να πάρουν θέση.
 
“Δεν έχω εξαρτήσεις, ούτε και βαρίδια. Και μόνος μου να μείνω, δεν θα γονατίσω ποτέ στα συμφέροντα” ανέφερε ο Περιφερειάρχης, στέλνοντας μήνυμα πως “δεν θα δώσουμε τα κλειδιά της περιοχής μας σε όσους δεν σέβονται το δημόσιο συμφέρον, τα εργασιακά δικαιώματα και τη βούληση του λαού της περιοχής”.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στη Βεύη, με στόχο να ακουστούν όλες οι απόψεις και να ενημερωθούν οι κάτοικοι που έχουν και τον τελικό λόγο, όπως προτάσσει η άμεση δημοκρατία.

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.