Μεγάλες διακρίσεις από τους αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης στο διεθνές πρωτάθλημα taekwοndo στη Γερμανία



Με την συμμετοχή 400 αθλητών από 16 χώρες ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου στην Βόννη, το διεθνές πρωτάθλημα του ολυμπιακού αγωνίσματος taekwοndo που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γερμανικής Ομοσπονδίας.

Από την πόλη της Κοζάνης και τον σύλλογο Μακεδονική Δύναμη συμμετείχαν 4 αθλητές οι οποίοι ήταν καλεσμένοι από τους διοργανωτές , καθώς και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι αθλητές με παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς τίτλους, οι οποίοι ανέβασαν τον ανταγωνισμό δίνοντας ένα ειδικό βάρος στην διοργάνωση. Και οι 4 αθλητές μας κατάφεραν να φτάσουν μετά από 4 αγώνες στους τελικούς της διοργάνωσης κατακτώντας ένα χρυσό μετάλλιο και τρία αργυρά. Πρόκειται για τους πρωταθλητές:

– Τζέλλος Νικόλαος του Ιωάννη,  χρυσό μετάλλιο στην ολυμπιακή κατηγορία βάρους -80κιλά.
– Μεχτερίδης Παπαδόπουλος Στέλιος του Μιλτιάδη, αργυρό μετάλλιο στην ολυμπιακή κατηγορία βάρους  -68κιλά.
– Χασιώτης Θεόδωρος του Ιωάννη, αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία +87κιλά.
– Τεληκωστόγλου Απόστολος του Κωνσταντίνου, αργυρό μετάλλιο στην ολυμπιακή κατηγορία βάρους -80κιλά.

Ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας κύριος Αλμασίδης Χρήστος ο οποίος συνόδευσε και καθοδήγησε τους αθλητές δήλωσε : « Χαίρομαι για πάρα πολλούς λόγους, αν και έχουμε αγωνιστεί σε πάρα πολλές διοργανώσεις, ειδικά σε αυτή μας την συμμετοχή είχαμε μία ξεχωριστή φιλοξενία από τους υπεύθυνους της Γερμανικής οργανωτικής ομάδας, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το μεγάλο γεγονός. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κύριο Δάκο Ιωάννη και τον κύριο Dimitrios Lautenschiager οι οποίοι βρίσκονται στο προπονητικό team της Γερμανίας, για όλα όσα έκαναν για εμένα και τους αθλητές μου. Είμαι ευτυχής που οι αθλητές μας κατάφεραν να κάνουν όσους αγώνες όριζε η κλήρωση των κατηγοριών, ‘‘αξιοποιώντας’’  στο μέγιστο το αγωνιστικό όφελος. Αν και βρισκόμαστε στην εκκίνηση της αγωνιστικής μας σεζόν δείξαμε ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε αγώνες υψηλού επιπέδου. Επίσης χαίρομαι γιατί φέραμε 4 μετάλλια σε μία εποχή που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός περνάει δύσκολα, εμείς αντιστεκόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε με πολύ πείσμα και τα καταφέρνουμε. Δείχνουμε στην διεθνή  αθλητική κοινότητα ότι οι Έλληνες τα καταφέρνουμε εξίσου καλά. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον προπονητή της εθνικής μας ομάδας κύριο Εφραιμίδη  Παντελή που εδώ και 3 χρόνια έχει τους αθλητές μας υπό την επίβλεψή του στην Θεσσαλονίκη καθώς οι τρείς από τους τέσσερις είναι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της συμπρωτεύουσας».

Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τους αθλητές για την συμμετοχή και τις διακρίσεις τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.