Καταγγελία: Είναι γιατρός στο νοσοκομείο Κοζάνης αλλά δεν της επέτρεψαν να ψηφίσει στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου!Τον αποκλεισμό της από τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης καταγγέλλει η ειδικευόμενη γιατρός και μέλος του Αntinazi zone, Solace Akpevwe Godwin

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Λέγομαι Solace Akpevwe Godwin και είμαι Νιγηριανής καταγωγής. Ζω στην Ελλάδα τα τελευταία 14 χρόνια. Φοίτησα σε ελληνικό σχολείο και ύστερα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τμήμα Ιατρικής. Αποφοίτησα στις 9/3/2011 και επί του παρόντος είμαι ειδικευόμενη Παθολογίας στο Γ.Ν Κοζάνης (ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ).

Αποστέλλω αυτό το κείμενο διότι αν και νόμιμος κάτοικος της χώρας, πτυχιούχος της Ιατρικής και εγγεγραμμένο μέλος του Ιατρικού συλλόγου, ανακάλυψα προσφάτως ότι δεν μου δίδεται η δυνατότητα να ψηφίσω στις εκλογές του συλλόγου στις 12/10/2014.

Στην προσπάθεια επιβεβαίωσης της εγκυρότητας αυτής της πληροφορίας, έλαβα γνώση από τον Ιατρικό σύλλογο της Κοζάνης αλλά και της Αθήνας, ενός νόμου από το 1957 που τονίζει ότι οι αλλοδαποί γιατροί δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεστε.

Πως είναι δυνατόν να είμαι νόμιμο μέλος ενός συλλόγου, να πληρώνω εισφορές, να καλούμαι σε συναντήσεις και στις εκλογές να είμαι ανύπαρκτη;

Πως γίνεται να είμαι αποδεκτή σαν γιατρός αλλά όχι σαν ψηφοφόρος; Άρα ποιο είναι το νόημα της εγγραφής σε ένα σύλλογο;

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω τη ειρωνεία της κατάστασης, διότι πρόσφατα ψηφίστηκε ο πολυσυζητημένος αντιρατσιστικός νόμος και αναρωτιέμαι, ρατσισμός είναι μόνο όταν κάποιος με βρίζει λόγω χρώματος, όταν με ξυλοκοπά επειδή δεν έχουμε την ίδια θρησκεία ακόμα και να με σκοτώσει επειδή τόλμησα να έρθω στη χώρα του; Ο ρατσισμός είναι όλα αυτά αλλά είναι ΚΑΙ να μου στερείς το δικαίωμα να έχω φωνή στον επαγγελματικό μου χώρο, είναι να δημιουργείς εσκεμμένα ένα κενό ανάμεσα σε κατά τα άλλα ίσους συναδέλφους ευελπιστώντας να με βάλεις στη θέση μου (που θεωρείς ότι είναι κάτω, με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς φωνή).

Αντί λοιπόν να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να λέμε ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ότι είμαστε όλοι ίσοι, μήπως ήρθε ο καιρός να το πράξουμε κιόλας. Είμαστε όλοι ίσοι και καλώ τους συλλόγους, σωματεία και ενώσεις να το δείξουν έμπρακτα.

Σαν γιατρός έδωσα έναν όρκο, να φέρομαι σε κάθε άνθρωπο ως ίσο και να ζω σύμφωνα με αυτόν εντός και εκτός εργασίας. Γι’ αυτό καλώ όσους συμφωνούν με αυτό να μεριμνήσουν στην κατάργηση αυτού του άδικου νόμου όχι μόνο για μένα αλλά για να δώσουμε το αληθινό του νόημα στον όρκο του Ιπποκράτη».

Πηγή: alterthess.gr
Το είδαμε στο vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.