X-FLOOR Παπακάλας Κων/νος στην Κοζάνη: Ο ειδικός στην επιδαπέδια θέρμανση μας εξηγεί τα οφέλη της



Σχεδιασμός – Εγκαταστάσεις – Ενεργειακές λύσεις

Η επιδαπέδια θέρμανση είναι η νέα μορφή θέρμανσης τα τελευταία χρόνια που κατακλύζει τα καινούργια αλλά και τα παλαιότερα σπίτια.

Πρόκειται για ένα είδος θέρμανσης το οποίο αποτελεί εξαιρετική πηγή εξοικονόμησης ενέργειας καθώς είναι φιλικό για το περιβάλλον με ανταποδοτικό κόστος.

Ανακαλύπτοντας τα οφέλη  οικονομικά και πρακτικά, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα της επιδαπέδιας  θέρμανσης από τους ειδικούς του χώρου.

Για την τοποθέτηση επιδαπέδιας θέρμανσης, απευθυνθείτε σε εξειδικευμένους επαγγελματίες, όπως και ζητήστε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και τον τρόπο που λειτουργούν.

Οι εγκαταστάσεις αυτές απαιτούν καλό αρχικό σχεδιασμό (μελέτη), πιστή εφαρμογή σύμφωνα με τις προδιαγραφές και σωστή ρύθμιση μετά την κατασκευή.

Το κατάστημα Παπακάλας X-floor στην Κοζάνη, σας παρουσιάζει μερικά από τα πλεονεκτήματα της επιδαπέδιας θέρμανσης καθώς και το σχεδιάγραμμα της σωστής κατανομής θέρμανσης στο ανθρώπινο σώμα.

zzzfghf

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ:

–      Άμεση και ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στο χώρο.

–      Χαμηλό λειτουργικό κόστος. Για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας, στην ενδοδαπέδια θέρμανση το νερό προσαγωγής είναι 30οC – 40οC ενώ στα κοινά θερμαντικά σώματα ανέρχεται μέχρι τους 70οC – 80οC. Αυτή θερμοκρασιακή διαφορά έχει ως αποτέλεσμα, λιγότερες ώρες λειτουργίας της πηγής θέρμανσης (π.χ. λέβητας, αντλία θερμότητας) και επομένως χαμηλότερη κατανάλωση.

–      Φιλική προς το περιβάλλον. Λιγότερες ώρες λειτουργίας του λέβητα συνεπάγονται λιγότερη απελευθέρωση καυσαερίων, μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και μεγαλύτερη οικονομία ενέργειας.

–      Υγιεινότερες συνθήκες. Η θέρμανση του χώρου με ενδοδαπέδιο σύστημα σωληνώσεως επιτυγχάνει την ιδανική κατανομή θερμότητας για το ανθρώπινο σώμα, (ζεστά πόδια – κρύο κεφάλι).Αποτρέπονται ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από τα κοινά θερμαντικά σώματα, με συνέπεια την έλλειψη σκόνης και τη διατήρηση της υγρασίας του αέρα στο χώρο σε φυσιολογικά επίπεδα.

–      Οικονομία ωφέλιμου χώρου. Αποδέσμευση ωφέλιμου χώρου (δεν υπάρχουν θερμαντικά σώματα στους τοίχους) και επιπρόσθετα ένα καλαίσθητο αρχιτεκτονικά αποτέλεσμα.

–      Ασφάλεια. Αποφεύγονται πιθανοί τραυματισμοί από καυτά και αιχμηρά σώματα, ειδικά εάν στο χώρο ζουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένοι.

–      Βραχυπρόθεσμη απόσβεση κόστους. Μείωση της κατανάλωσης καυσίμου πάνω από 30%.- Αύξηση του χρόνου ζωής της πηγής θέρμανσης (π.χ. του καυστήρα ο οποίος λειτουργεί λιγότερες ώρες).- Μειωμένο κόστος κτηριακής συντήρησης , εφόσον δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μαυρίσματα στους τοίχους και στις κουρτίνες.- Μηδενικό κόστος συντήρησης και αντικατάστασης θερμαντικών σωμάτων.

–      Δυνατότητα συνδυαστικής λειτουργίας με άλλα θερμαντικά σώματα. Θέρμανση κάποιων χώρων με κλασσικά θερμαντικά σώματα ή fan coil units.

–      Δυνατότητα χρησιμοποίησης όλων των σύγχρονων πηγών θερμότητας. Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών λειτουργίας της ενδοδαπέδιας και της συνολικής αδράνειας του συστήματος εκτός των κοινών πηγών ενέργειας έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ήπιες μορφές ενέργειας, όπως την ηλιακή (ηλιοθερμία), αντλίες θερμότητας (αέρος – νερού), γεωθερμία κ.λ.π.

zwert567

X-FLOOR Παπακάλας Κων/νος στην Κοζάνη – Εφαρμογές ενέργειας | Εξειδικευμένες εργασίες στεγάνωσης / μόνωσης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.