Εκδήλωση του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων την επέτειο της απελευθέρωσης των ΣερβίωνΣτις 10 Οκτωβρίου τα Σέρβια, ως γνωστό, τιμούν την επέτειο της απελευθέρωσής των από τους Τούρκους, το 1912.
 
Ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων έχει διοργανώσει γι’ αυτή την ημέρα εκδήλωση τιμής και μνήμης, την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, ώρα 7.30΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια. Κατά την εκδήλωση θα ομιλήσει ο συγγραφέας Φώτης Σαραντόπουλος με θέμα «Η μάχη του Σαρανταπόρου και η απελευθέρωση των Σερβίων» Ο Φώτης Σαραντόπουλος έχει συγγράψει βιβλίο για τον Α΄ Βαλκανικό πόλεμο με μεγάλη αναφορά στα γεγονότα της περιοχής μας. Την εκδήλωση τιμούν επίσης ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού μας Ωδείου Μανώλης Χατζημανώλης και οι καθηγήτριες του Ωδείου Δώρα Τανή και Χριστίνα Τανή, με τραγούδι, σχετικό με την ημέρα.

Καλούμε όλους, όσοι μπορούν,  να τιμήσουν την εκδήλωση.
 
Από τις 23 – 26 Οκτωβρίου θα φιλοξενούμε στην πόλη μας μία ομάδα πενήντα περίπου ατόμων – μελών του Ελληνοβουλγαρικού Συλλόγου της Αγχιάλου της Βουλγαρίας (σημερινό Πομόριε). Με το Σύλλογο αυτό διατηρούμε στενές σχέσεις φιλίας περίπου είκοσι χρόνια. Αρκετές φορές φιλοξενήσαμε παιδιά κυρίως και άλλες τόσες τους επισκεφθήκαμε και μεις στην πόλη τους. Φέτος, που συμπληρώνουν δεκαπέντε χρόνια από την ίδρυση της χορωδίας και του χορευτικού τους, ζήτησαν να το γιορτάσουν μαζί μας, καθόσον, όπως είπαν είμαστε οι πρώτοι φίλοι τους στην Ελλάδα. Το δεχθήκαμε φυσικά με πολλή ευχαρίστηση.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου έρχονται στα Σέρβια. Για την επομένη, Παρασκευή, 24, έχουν προγραμματίσει ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα.  Διοργανώνουμε, λοιπόν, και μεις το ίδιο, ώστε να τους συνοδεύσουμε και να περάσουμε μία ημέρα μαζί τους. Καλούμε συνεπώς όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, να το δηλώσουν στο Γραφείο του Μ.Ο.Σ.
 
Το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, γύρω στις 7.30΄ οι φίλοι μας της Βουλγαρίας θα δώσουν παράσταση με το χορευτικό και τη χορωδία τους στην αίθουσα δεξιώσεων στις Ναϊάδες. Καλούμε όλους να έρθουν να τιμήσουμε τους φίλους μας που κάνουν τόσο μεγάλο ταξίδι για να είναι κοντά μας. Η είσοδος φυσικά ελεύθερη.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει μια χαρούμενη βραδιά με μουσική και χορό για όσους θα ήθελαν να παραμείνουν.

 

Η Πρόεδρος του Μ.Ο.Σ.
Χρυσάνθη Καραγιαννίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.