Συνάντηση Ε. Ουζουνίδου και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης με το Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού κ. ΚοσματόπουλοΚλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου, τον συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Πολιτίδη Τάσο και άλλα τοπικά στελέχη, πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Σερβίων Βελβεντού κ. Κοσματόπουλο Αθανάσιο.

Αφορμή για την επίσκεψη αποτέλεσε η «επιστολή του Χανς Φούχτελ», εντεταλμένου της Γερμανικής καγκελαρίας, με την οποία ζητά από τους Ελληνικούς Ο.Τ.Α. κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία για τις περιοχές τους. Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια αναζήτησης και προώθησης Γερμανικών συμφερόντων σε νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες” στην εξασθενημένη από την κρίση χώρα μας. Η κίνηση αυτή προσβάλλει βαθύτατα την Αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της και ζητήθηκε από το Δήμαρχο να μην ανταποκριθεί στο εν λόγω κάλεσμα.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμιά τέτοια επιστολή μέχρι αυτή τη στιγμή, σε κάθε περίπτωση όμως, τον βρίσκει ριζικά αντίθετο η λογοδοσία του δήμου σε ξένα κέντρα, και μάλιστα μη θεσμικά, και δεσμεύτηκε να μην απαντήσει στην επιστολή. Άλλωστε, εξέφρασε την άποψη ότι η άρση της  καθοδικής πορείας στην παραγωγή και την κοινωνία μας θα προέρθει μόνο μέσα από την αξιοποίηση των φυσικών πόρων από τους ίδιους τους Έλληνες και όχι από το ξεπούλημά τους σε ξένα συμφέροντα.

Σε ένα γενικά καλό κλίμα, που πραγματοποιήθηκε η συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν το Δήμο Σερβίων Βελβεντού και τους Δημότες του, όπως η αξιοποίηση των φυσικών πόρων του δήμου, προβλήματα παραγωγών και συνεταιρισμών,  η ανάγκη άμεσης εύρεσης λύσης στο πρόβλημα των μαρμάρων Τρανοβάλτου, το μέλλον της περιοχής ΜΑΒΕ στο «Ζιδάνι», αναπτυξιακές προοπτικές κ.ά., χωρίς, όμως,  να αναλυθούν και να συζητηθούν διεξοδικά στην παρούσα συνάντηση, ενώ οι δύο πλευρές επιφυλάχτηκαν να πραγματοποιηθεί παρόμοια συνάντηση στο μέλλον για μια πιο ενδελεχή συζήτηση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.