Συνάντηση της Ε. Ουζουνίδου με τον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη



Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη, το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και το υπηρεσιακό προσωπικό του υπουργείου είχε την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου,  προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών και Φλώρινας.

Στη συνάντηση, επίσης, η κ. Ε. Ουζουνίδου εξέθεσε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω Νοσοκομεία λόγω των περικοπών, της υποστελέχωσης, της έλλειψης προσωπικού και ιατροφαρμακευτικών υλικών. Σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη δεν μπορεί να απαξιώνονται τα νοσοκομεία και η πολιτεία οφείλει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε ειδικότητες όπως πνευμονολόγοι κ.λ.π.

Παράλληλα αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην Μονάδα Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, τονίζοντας την ανάγκη να στελεχωθεί και να μετατραπεί σε Ογκολογική κλινική. Ακόμη σημείωσε την αναγκαιότητα να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ και να αποκτηθούν ασθενοφόρα για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά στις κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από το γενικό γραμματέα του υπουργείου πως στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο εκκρεμεί μόνο η τελική σφραγίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη στελέχωση μιας θέσης αναισθησιολόγου, μιας θέσης στην ιατρική Βιοπαθολογία, τριών  θέσεων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μιας θέσης στη Μαιευτική Γυναικολογία. Παράλληλα εκκρεμούν- περιμένοντας την εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- μια θέση καρδιολόγου, μια θέση αναισθησιολόγου, μια θέση πνευμονολόγου, μια θέση οδοντιάτρου για το ίδιο νοσοκομείο, καθώς και μια θέση παθολόγου στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας.

Σε ό,τι αφορά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο,  μένει η τελική σφραγίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μια θέση ακτινοδιαγνώστη, μια θέση νεφρολόγου και μια μαιευτήρα- γυναικολόγου.

Στο Νοσοκομείο Φλώρινας, για μια θέση ορθοπεδικού εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ για την άλλη μια θέση ορθοπεδικού, που επίσης εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργείου, παραιτήθηκε ο πρώτος επιτυχών.

Στο Νοσοκομείο Γρεβενών, το υπουργείο αναμένει την απάντηση από τη Διοίκηση του Νοσοκοεμίου για το αν υφίστανται ακόμα οι ανοιχτές θέσεις, προκειμένου να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός καρδιολόγου και ενός παιδιάτρου. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται μια θέση οδοντιάτρου και ενός παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης.  

Τέλος, τα στελέχη του υπουργείου ενημέρωσαν την κ. Ε. Ουζουνίδου ότι προγραμματίζονται προσλήψεις στελέχωσης των Νοσοκομείων το 2015, ενώ αναμένεται να βγει προκήρυξη 700 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, που θα κατανεμηθούν ανάλογα με την πληρότητα κάθε Νοσοκομείου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη να υποστηριχθούν τα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, ενός Νομού, που, όπως είπε, είναι περιβαλλοντικά σημαντικά επιβαρυμένος λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ, καθώς και τα νοσοκομεία Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.