Μέρος 2ο: Αφιέρωμα για τα 30 χρόνια λειτουργίας της Βιοτεχνικής και Εμπορικής Έκθεσης Κοζάνης – Του Σταύρου Καπλάνογλου



Ετσι έζησα τη δημιουργία της Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικης Έκθεσης Κοίλων Κοζάνης

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Π. ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 1983-1988

2o Μέρος

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 1981-1988
ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Την περίοδο εκείνη, είχα την τύχη ,με προτροπή του κτηνιάτρου κ. Βουχάρα Γιώργου και τότε γραμματέα της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, να εκλεγώ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, μετά την υποψηφιότητα που είχα θέσει. Θεωρούσε, ότι ήταν ανάγκη να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς γνώριζα τα γεωργικά θέματα και επιπλέον, πίστευε, ότι εν όψει ανάληψης κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ που φαινόταν ότι  θα γινόταν στις εκλογές,τον Οκτώβριο του 1981, η τοπική αυτοδιοίκηση θα αναβαθμιζόταν και εκεί θα μπορούσα να συμβάλλω θετικά για την πρόοδο του θεσμού.

Ήταν τότε κυβέρνηση η Ν.Δ και βάσει ενός νόμου που υπήρχε από το 1955, λειτουργούσε δίπλα στον Νομάρχη, ένα υποτυπώδες  συμβούλιο, του οποίου τα 3 μέλη εκλεγόταν από τους εκλεγμένους Δημάρχους ,Προέδρους κοινοτήτων,και τα μέλη των Δ. Σ τους- ένας για κάθε επαρχία .Η επαρχία Κοζάνης και Σερβίων, στην οποία υπέβαλα υποψηφιότητα, είχε περίπου 500 εκλέκτορες. Το Νομ. Συμβούλιο εξέλεγαν, με την ίδια διαδικασία, η επαρχία Εορδαίας και η επαρχία Βοΐου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη  που θα εκπροσωπούσαν οριζόταν από διαφόρους φορείς Η θητεία των εκλεγμένων ήταν 2 χρόνια .

Η πρόβλεψη ήταν  σωστή και ο Αν. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές στις 18/10/1981. Νομάρχης παρέμεινε μέχρι τις 31/3/1982 ο δικηγόρος κ. Θεοδοσίου που καταγόταν από τις Σέρρες.

Υπουργός εσωτερικών ανέβαλε ο Γιώργος Γεννηματάς και με υπόδειξη του και επιλογή στον Α. Παπανδρέου στέλνει Νομάρχη στην Κοζάνη τον Θεόδωρο Χαλάτση , ο οποίος με αναζήτησε, καθώς ήμουν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και ο μόνος, με τον οποίο είχε κοινά ιδεολογικά οράματα. Γι’ αυτό και αμέσως άρχισε να αναλύει τα πιστεύω του, γύρω από την τοπική αυτοδιοίκηση και τα όνειρα  του Γιώργου Γεννηματά, με τον οποίο είχε προσωπική γνωριμία και συνεχή επαφή και του είχε εξηγήσει την αναμόρφωση που ετοίμαζε.

Αρχίσαμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε τα πράγματα χωρίς να έχουμε ακόμη στα χέρια μας ένα νόμο που μας έδινε κατευθύνσεις

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1983-1987  

Ενώ προβληματιζόμασταν για ενέργειες που πρέπει να κάνουμε έρχεται στην Νομαρχία μια επιστολή από το υπουργείο της Β. Ελλάδος ένα έγγραφο.

Με εντολή και νο καταγράψουμε την οικονομική κατάσταση, που υπήρχε στον νομό και τα προβλήματα που υπήρχαν και να κάνουμε προτάσεις για την σύνταξη του πενταετούς προγράμματος 1983-1987

Οι αρμοδιότητες σε εκείνο το στάδιο μας ήρθαν σαν μάννα εξ ουρανού.  

Απευθυνθήκαμε στις υπηρεσίες για να γίνει η η καταγραφή που μας ζητούσαν

Αυτό όμως δεν μας ήταν αρκετό οι υπηρεσιακοί παράγοντες όσο και καλή διάθεση να έχουν ,δεν μπορούν να βρισκότανε σε κάθε δήμο ,κοινότητα η απομονωμένο οικισμό και να ξέρουν ποιο και πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα του κάθε πολίτη ο μόνος που το ξέρει είναι ο κάτοικος της κάθε συγκεκριμένης περιοχής

Έτσι αποφασίσαμε να βάλουμε μπρος συμμετοχικές διαδικασίες και για αυτή την καταγραφή, δεν αρκεστήκαμε μόνο σε πληροφορίες των υπηρεσιών, αλλά πήραμε την πρωτοβουλία και συγκεντρώναμε, κάθε βράδυ, σε κάθε χωριό τον κόσμο και καταγραφούμε τα προβλήματα τους. Συμμετείχαν στην συζήτηση εκτός από τους κατοίκους,νομαρχιακοί σύμβουλοι,δημοτικοί και κοινοτικοί παράγοντες καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες σε εθελοντική βάση μια και όλες αυτές οι ενέργειες γινόταν απογευματινές και βραδινές ώρες.
 
Αυτό έγινε σε 160 χωριά και σε πάνω από 160 λαϊκές συνελεύσεις , μέσα σε διάστημα 8 μηνών. Συνήθως, διεύθυνε ο Νομάρχης αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις αναγκαστικά αναλάμβανα την υποχρέωση να διευθύνω  εγώ μια και ουσιαστικώς έπαιζα άτυπα το ρόλο του  αντινομάρχη (θέση που τότε δεν ήταν θεσμοθετημένη)

Αφού συγκεντρώσαμε αρκετό υλικό, το διαχωρίσαμε σε κατηγορίες και μετά από επανειλημμένες συσκέψεις το επεξεργαστήκαμε κατάλληλα, στο Ν.Σ, το οποίου είχαμε άτυπα διευρύνει  την σύνθεση, καθώς δεν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες και ήταν συμβουλευτικό όργανο. Με αυτόν τον τρόπο φέραμε και άλλους φορείς, όπως το Γεωτεχνικό επιμελητήριο και οι Ενώσεις Συνεταιρισμών και παράλληλα, είχαμε δημιουργήσει

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Σ. Νομαρχης Κοζανης.. Θ.Χαλατσης
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ………..            Γ.Παγουνης
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ..’……….Π.Τοττης
EΠΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ……..  Σ.Καπλανογλου
 //                ΕΟΡΔΑΙΑΣ……………………..Β.Ζειμπεκης
 //                 ΒΟΙΟΥ…………………………..Ν.Τσιωρας
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.. ……Α.Μυλωνας
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ……………. Μ.Βλιωρας
Ε.ΓΣ.ΒΟΙΟΥ…………………………………… Ο.Καζαντζιδης
Ε.Γ.Σ ΚΟΖΑΝΗΣ…………………………….  Δ.Γαβριηλιδης
 ……………………………………………………….Β. Ζερβας
………………………………………………………..Τ.Βρακας κ.α.

Μέσα σε αυτό το παιχνίδι μπήκε και μια υπηρεσία που δεν υπήρχε μέχρι τότε και την δημιουργήσαμε εξ ανάγκης η υπηρεσία προγραμματισμού
 
Ηταν , ένα άτυπο όργανο που αργότερα καθιερώθηκε επίσημα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αναγκασθήκαμε να καταφύγουμε σε αυτή την λύση γιατί διαπιστώσαμε ότι μέσα στην νομαρχία δεν υπήρχε η υπηρεσία εκείνη που θα συγκεντρώνει όλο το υλικό που μαζεύαμε ,να το καταγράφει και από εκεί να το παραδίδει στους νομαρχιακούς συμβούλους που θα αναλάμβαναν να συντάξουν το τελικό κείμενο για να σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Άλλωστε και μέχρι τότε το νομαρχιακό συμβούλιο ήταν από το 1955 που ίσχυε ο νόμος ένα συμβούλιο  υποβαθμισμένο

Το νομαρχιακό συμβούλιο Κοζάνης εκείνη την εποχή έχοντας και της πλάτες  του Υπουργού εσωτερικών Γ. Γεννηματά τον οποίο θαυμάζαμε με τον οποίο ο Θ. Χαλατση ήταν σε τακτική τηλεφωνική επαφή δρούσε σαν ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που πολλές φορές αυτοσχεδίαζε και πειραματιζόταν έτσι ώστε όταν έρθει αργότερα το νέο νομαρχιακό συμβούλιο με τον αιρετό νομάρχη ( λίγο πολύ τις σκέψεις του Γ. Γεννηματά τις ξέραμε} να έχει κάποια εργαλεία και να έχουν   περάσει από μια δοκιμασία.

Χρειαζόταν όμως ένας άνθρωπος που θα  αναλάμβανε τον συντονισμό αυτής της υπηρεσίας που με την βοήθεια άλλου ενός η δυο υπαλλήλων θα κάνουν όλη την δουλειά. Βέβαια αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να ανήκουν στο προσωπικό της νομαρχίας και σύγχρονα να δεχτούν να έρθουν να εργαστούν και μάλιστα πολλές φορές εκτός ωραρίου και χωρίς πρόσθετη αμοιβή μια και κανένα κονδύλιο δεν υπήρχε για κάτι τέτοιο που είχαμε σκεφτεί και κανένα δεν μπορούσαμε να τον υποχρεώσουμε να εργασθεί κάπου που δεν ήταν μέσα στις υποχρεώσεις του

”Καλά μου είπε που θα βρούμε τέτοιους ανθρώπους πρέπει να έχουν κάποια συγκεκριμένα, προσόντα εσύ που ξέρεις τους ανθρώπους να τους βρεις και να μου τους φέρεις ”
 
Ήταν η εποχή των ιδεολογιών για κάποιους από μας και αμέσως δέχτηκα αυτή την ευθύνη .

Εκείνο τον καιρό  είχα γνωρίσει τον κτηνίατρο Πασχάλη Μητλιάγκα, και μου είχε εντυπωσιάσει ο λόγος του .Τον επισκέφτηκα στην εργασία του ,τότε υπηρετούσε στην κτηνιατρική υπηρεσία του έκανα την πρόταση και το δέχτηκε με ευχαρίστησή.

Έτσι η δουλειά προχώρησε και αφού σε κάθε τομέα οι νομαρχιακοί σύμβουλοι ανέλαβαν και συνέταξαν ανάλογα φυσικά με τις ειδικές γνώσεις και εμπειρίες που είχε ο καθένας ένα κείμενο που ήταν απαύγασμα όλης της δουλειάς που προηγήθηκε εστάλη στο υπουργείο Β. Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη

Προσωπικά ανέλαβα και συνέταξα για τους παραγωγικούς τομείς  ΕΜΠΟΡΙΟ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟ, γεγονός που με βοήθησε  στην μετέπειτα εκλογή μου ως πρόεδρου του  ΕΒΕ της Κοζάνης,καθώς είχα στοιχεία και μια πολύ καλή εικόνα , του τί ακριβώς συνέβαινε στον Νομό, που με ώθησε  να πάρω κάποιες πρωτοβουλίες.
 
Η συνέχεια από την υποβολή των προτάσεων,το τελικό πρόγραμμα που μας έστειλαν  ήταν μια απογοήτευση, διότι  η αρμόδια υπηρεσία της Θεσ/νίκης, ουσιαστικά δεν ασχολήθηκε με της προτάσεις μας.
 
Υπήρχε ένας τόμος προγράμματος πάνω από 1000 σελίδες, που είχε πολλά απαράδεκτα σημεία, αφού αντέγραφε ακόμη και προγράμματα που είχαν συνταχθεί επί επταετίας και στήριζαν την  μέχρι τότε δομή, και το Αθηνοκεντρικό κράτος, πράγμα, που δυστυχώς δεν έπαψε να ισχύει.

Ένα χαρακτηριστικό σημείο ήταν η αναφορά στις συγκεντρώσεις λαού στην Αθήνα, τις δεκαετίες ’50 και ’60, όπου υποστήριζαν ότι είχαν γίνει με πρόγραμμα ανάπτυξης από τις κυβερνήσεις που υπήρξαν τότε, έτσι ώστε  για να υπάρχει η δυνατότητα η οικονομία να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των καιρών, ενώ ήταν γνωστό ότι υπήρχε μια άναρχη ανάπτυξη και ο κόσμος από την επαρχία κατέφευγε στην Αθήνα, για να βρει δουλειά,επηρεασμένος και από τον φόβο του εμφυλίου. Επιπλέον, εντάσσονταν σε αυτό διάφορα έργα στην Κεντρική Μακεδονία,  αλλά, κατάφωρα αδικούσε την Δυτ,. Μακεδονία,, αιτιολογώντας ότι η περιοχή λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και της οδικής απομόνωσης, δεν θα μπορούσε να έχει απόδοση σε οποιασδήποτε επένδυση και να συγκριθεί με τις αντίστοιχες της Κεντρικής, με σκοπό να δικαιολογήσει την ένταξη της σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα .

Έγινε μια σύσκεψη στο υπουργείο,(Υπουργος ο ΙΝΤΖΕΣ)για να συζητηθεί το πρόγραμμα, στο οποίο παρευρεθήκαμε ο Νομάρχης και εγώ  . Όταν ο Θ. Χαλάτσης, άρχισε να αναλύει  στους υπόλοιπους Νομάρχες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και τον υπουργό τους προβληματισμούς μας, μας αποκάλεσαν αριστεριστές και η σύσκεψη διεκόπη. Το γεγονός αυτό το πληροφορήθηκε ο Γεννηματάς και μετά από επικοινωνία με το Νομάρχη, έστειλε στο Νομ. Συμβούλιο την τότε γενική γραμματέα του ονόματι Σερελή για να συζητήσει το θέμα.

Περιγράψαμε την κατάσταση και κάναμε την πρόταση, η αρμόδια υπηρεσία ,που είχε και την αρμοδιότητα και στην έγκριση των προγραμμάτων του τότε αναπτυξιακού  νόμου 1262/82 που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, να χωρισθεί σε 2 τμήματα και το ένα να ρθει στην Κοζάνη- με αρμοδιότητα στην Δ. Μακεδονία- και να ξαναπιάσει  στα χέρια το πρόγραμμά. Η πρότασή μας έγινε δεκτή και αυτό αργότερα έγινε ο προπομπός  της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Έτσι  με αυτές τις ενέργειες η Δ. Μακεδονια έπαψε να αποτελεί αγνοημένο παρακλάδι της Κ. Μακεδονίας

Ήρθε η επιτροπή προγράμματος και οι αρμοδιότητες του τότε αναπτυξιακού νόμου. αυτή έφερε το 1987 την γενική γραμματεία της περιφέρειας  Δ. Μακεδονίας με τον κ. Σχινά.

Αργότερα έφερε την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας με διορισμένο περιφερειάρχη και ακόμη αργότερα τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη

βέβαια ”ο Καλλικράτης ” δημιούργησε και την αποκεντρωμένη περιφέρεια Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας και ορισμένα αλλά που δείχνουν ένα πισωγύρισμα αλλά αυτό είναι δουλειά και αγώνας για νεώτερους

Εκείνο το ΝΣ ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες, ήταν και η στήριξη και η συν- διοργάνωση της ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΕ.  Ανέδειξε, με την δουλειά του πολλούς ανθρώπους που ασχολούνταν με τα κοινά ανεξάρτητα αν ήσαν η όχι νομαρχιακοί σύμβουλοι πολλοί από αυτούς προχώρησαν πολιτικά όσοι όμως ήσαν και παρέμειναν  ιδεολόγοι δυστυχώς, εξαφανίσθηκαν, όπως και ο Θ. Χαλάτσης,

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1.Δημιουργία της ΑΝΚΟ

2 Δημιουργία της  ΕΚΘΕΣΗ- στα Κοίλα Κοζάνης(Συνδιοργανωτής και χρηματοδότης)

3.Αξιοποίηση του χώρου της Χαρισείου Γεωργικής Σχολής και μεταφοράς ενός πλήθους υπηρεσιών στη Λευκόβρυση  

4.Μεταφορά του Δημαρχείου Πτολεμαΐδας στην πρώην ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  που έφερε από το 1988 την Μετατροπή του υπάρχοντος Δημαρχείου σε βιβλιοθήκη
Έντονη συμβολή στην ανέγερση του κτιρίου του Λαογραφικού μουσείου μέσω γενναίας χρηματοδότησης

5 Ενδιαφέρον για την δημιουργία υπηρεσίας περιβάλλοντος και αποκατάστασης των εδαφών στις περιοχής λήψης του λιγνίτη

6 Εισήγηση στην κεντρική κυβέρνηση επιστροφή στους αγρότες των εδαφών, από όπου ελήφθησαν οι λιγνίτες της περιοχής στους αγρότες  που έγινε νόμος αλλά δυστυχώς αργότερα καταργήθηκε

7 Εισήγηση στην κεντρική κυβέρνηση, για πρόσληψη των πληττομένων αγροτών από τις απαλλοτριώσεις, κατά προτεραιότητα (έγινε θετική η εισήγηση και έγινε πράξη)

8 Αναβάθμιση του ραδιοφωνικού σταθμού της Κοζάνης με παρέμβαση και στο πρόγραμμα  του και εισαγωγή  στο σταθμό ομάδας προοδευτικών νέων

9 Σύνταξη τους πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος 1983-1987, με ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών σε λαϊκές συνελεύσεις συγκέντρωση του υλικού και επεξεργασία από ομάδα νομαρχιακών συμβούλων και  
εισήγηση ενός ολοκληρωμένου κειμένου για κάθε τομέα στην υπηρεσία περιφερειακής ανάπτυξης που είχε έδρα για την βόρεια Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη

10 Δημιουργία στην Κοζάνη της Γενικής γραμματείας περιφερειακής ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας, που ήταν ο προάγγελος της δημιουργίας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας

11.Οργάνωση σεμιναρίων, για επιμόρφωση αυτοδιοικητικών εκλεγόμενων στελεχών – εισηγητές νομαρχιακοί σύμβουλοι Κάθε Νομαρχιακός σύμβουλος ανάλογα με τις γνώσεις του ανέλαβε και μελέτησε τα θέματα που έπρεπε να γνωρίζουν τα στελέχη της αυτοδιοίκησης και έτσι έγιναν 4 σεμινάρια στην Κοζάνη,Τσοτυλι,Πτολεμαΐδα,και Σερβια έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να είναι πιο παραγωγικοί στις ευθύνες που ήδη είχαν αναλάβει για το κοινό καλό.

12 Οργάνωσε συνέδριο της ΤΕΔΚ στο οποίο βρέθηκε και παρακολούθησε ο υπουργός εσωτερικών  Γ. Γεννηματας

13 Η έκδοση εφημερίδας του Ν.Σ αλλά και άλλων περιοδικών εκδόσεών όπως  η εκδοσή μιας εκλαϊκευμένης  ανάλυσης του αναπτυξιακού νόμου 1262/82 που βοήθησε πολλούς επιχειρηματίες να ενταχθούν στο νόμο και να κάνουν επενδύσεις

Έγινε προσπάθεια να γίνουν ορισμένες επενδύσεις για να βοηθηθούν οι αγρότες και μέσα σε αυτός ήταν

14 Το συσκευαστήριο πατάτας στο Δρέπανο ,
 
15 Η βοήθεια προς τον συνεταιρισμό του Βελβενδού ,

16 Η προσπάθεια τυποποίηση του κρόκου και κατασκευής μονίμων εγκαταστάσεων κ.α

Υπήρχαν αντιδράσεις σε προτάσεις για την τυποποίηση του κρόκου όπως φαινότανε και από το απόκομμα της Μακεδονίας του1983 όταν έδωσα μια συνέντευξη στον δημοσιογράφο Βολονακη αργότερα αυτά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και έχουμε σήμερα σύγχρονες εγκαταστάσεις με προώθηση του συσκευασμένου κρόκου Κοζάνης σε όλο τον κόσμο

Για πολλα αλλα θεματα θα μπορουσε να μιληση κανεις αλλα ηδη περασαν 30 χρονια και η μνημη παντα δεν βοηθα  και να με συγχωρεσουν καποια ανθρωποι που συνεβαλαν σε αυτη την προσπαθεια και δεν μπορω να θυμηθω
   
Θ.ΧΑΛΑΤΣΗΣ (1951-2004)
 
Ο Θ. Χαλάτσης γεννήθηκε στο Νησί Ημαθίας,  Παιδί Μικρασιάτη και Πόντιας,υπήρξε άριστος μαθητής και πολύ καλός μουσικός. Σπούδασε στη Νομική Σχολή και πήρε και μεταπτυχιακό. Μετά το τέλος των σπουδών του, άνοιξε δικηγορικό γραφείο στη Βέροια, μαζί με τον ξάδελφό του, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο βοήθησε πολύ και στη σταδιοδρομία του. Το 1981 εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος στη Βέροια, ενώ τη περίοδο 1982-1985 γίνεται Νομάρχης Κοζάνης. Ανήκε στην ομάδα του Γεννηματά, ενώ υπήρξε πολιτικός φίλος της Βάσως Παπανδρέου. Από το 1985-86 ήταν Νομάρχης Αττικής. Από το 1986-87 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ. Πέθανε αιφνιδίως το 2004, στην Κέρκυρα, όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικούς λόγους. Ο Θόδωρος Χαλάτσης  έγινε ευρύτερα γνωστός στο πανελλήνιο, όταν σαν Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ, το 1986, «έκοψε» χωρίς συζήτηση την εκπομπή της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου λόγω «μη βιωσιμότητας της εκπομπής.Αυτήν την πράξη του, την πλήρωσε, καθώς ο Αν. Παπανδρέου, τον εξαφάνισε από την πολιτική.

Ήταν το τίμημα που πλήρωσε στην προσπάθεια να προστατέψει το δημόσιο χρήμα.

Και ηταν  ο άνθρωπος που αν την εποχή που αποφασίσαμε να κάνουμε την έκθεση δεν ήταν στην θέση του Νομάρχη αμφιβάλλω πολύ αν θα μας δινόταν η δυνατότητα να την πραγματοποιήσουμε. Και για τον λόγο αυτό όταν έγιναν τα εγκαίνια του εκθεσιακού κέντρου επεσήμανα το πόσο μεγάλο λάθος ήταν η μη πρόσκληση του ,αυτό το σχολίασε ο Ν. Κωσταρελας στις ”ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ” τονίζοντας και την προσφορά του στον τόπο μας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.