ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ του Δήμου Κοζάνης και του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Την Πέμπτη 17/7/14 στις 12.00 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ του Δήμου Κοζάνης και του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης.

Στην πολύωρη συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και για την αντιμετώπιση της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι του δημοσίου, με πρόσχημα τη δήθεν αξιολόγηση που ανοίγει τις πύλες των απολύσεων.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης, που στρέφονται απέναντι σε χιλιάδες συναδέλφους τους, τόνισαν πως σε όλη αυτή τη διαδικασία δε ζητήθηκε ποτέ η γνώμη τους και πως η κυβέρνηση απαντά στην αποστελέχωση και την αποδόμηση των υπηρεσιών με την απειλή των απολύσεων.

Τόνισαν επίσης πως στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσουν στα χέρια των εργολάβων δραστηριότητες των δήμων που θεωρούνται «φιλέτα» και εξυπηρετούν σήμερα το κοινωνικό σύνολο, γεγονός που θα στραφεί και απέναντι στην κοινωνία, στο μέτρο που ο πολίτης στο τέλος θα πληρώσει τον λογαριασμό και δε θα έχει και την απαιτούμενη ποιότητα υπηρεσιών.

Όσον αφορά στο οργανόγραμμα που επικαλείται η κυβέρνηση, αυτό ποτέ δεν υπήρξε ούτε για τους ΟΤΑ ούτε για κανένα άλλο τομέα του δημοσίου και δε γίνεται, για να βελτιωθεί η ποιότητα υπηρεσιών και να γίνει πιο αποτελεσματική η λειτουργία των οργανισμών, όπως ισχυρίστηκαν, αλλά για να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας με το να στείλουν χιλιάδες συναδέλφους τους στην ανεργία .

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ Ευγενία Ουζουνίδου εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση στον αγώνα χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ενάντια στη δήθεν αξιολόγηση και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για πλήρη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ποινικοποιεί κάθε μορφής απεργιακή κινητοποίηση τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στα δικαστήρια, προσθέτοντας με έμφαση ότι  ο αγώνας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές για τη διάλυση του Δημοσίου θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη και την ανατροπή της συγκυβέρνησης της καταστροφής και των μνημονιακών πολιτικών.

Επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως έχει τεκμηριωθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση, τις δομές και τη λειτουργία του κράτους και ότι το Δημόσιο πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών προσφέροντας αγαθά και υπηρεσίες για το κοινωνικό σύνολο.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους σε έναν ανυποχώρητο αγώνα, για να αποκρουστεί στην πράξη το νομοσχέδιο και δήλωσε την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεσμεύτηκε να ακυρώσει τον νόμο και να αποκαταστήσει όλες τις αδικίες σε βάρος των εργαζομένων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.