Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για τη μικρή ΔΕΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κατά την συνεδρίαση της 14ης  Ιουλίου 2014 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για τη μικρή ΔΕΗ (14/7/2014)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την κυβερνητική πρακτική της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών χωρίς  να πληρούνται οι Συνταγματικές προϋποθέσεις (άρθρο 22 Συντάγματος).

Το Αντιδημοκρατικό, Αντισυνταγματικό και Αντιδεοντολογικό μέτρο τις επίταξης, δεν  συνάδει με την πολιτική και το ομαλό κοινωνικό κλίμα που επικαλούνται πως επιδιώκουν  να δημιουργήσουν στις σύγχρονες κοινωνίες και συνεπώς το καταδικάζουμε καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει το μέτρο της επιστράτευσης.

Καταγγέλλει και εκφράζει την αντίθεση του στην προσπάθεια  ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζόμενων της ΔΕΗ και στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου και τρομοκρατίας, πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που ο αγώνας των εργαζόμενων στη ΔΕΗ ήταν αγώνας που δινόταν «χάριν του δημοσίου συμφέροντος» και της κοινωνίας.

Το συνταγματικά κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας αίρεται βάναυσα με το μέτρο της επίταξης των εργαζόμενων στη ΔΕΗ και σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται, όταν μάλιστα αυτό ασκείται νόμιμα και δεν  θίγει το κοινωνικό σύνολο και καλεί την Κυβέρνηση να προασπίσει  το δικαίωμα αυτό.  

Εμμένουμε στη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.