Έκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Κοκκινίδη με θέμα «Ζωγραφικό Δοκίμιο – Ομήρου Οδύσσεια»



Η Λ΄  Ε.Π.Κ.Α. και το Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης Καισάρειας σας ενημερώνουν ότι παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 η διάρκεια της έκθεσης ζωγραφικής του Δημοσθένη Κοκκινίδη με θέμα
«Ζωγραφικό Δοκίμιο – Ομήρου Οδύσσεια»
στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Τα έργα είναι εμπνευσμένα από το ομηρικό έπος που αφηγείται το περιπετειώδες ταξίδι επιστροφής του Οδυσσέα στην πατρίδα του, «το λιόλουστο το Θιάκι». Ένα έπος γεμάτο συμβολισμούς και διδάγματα σχετικά με την ανθρώπινη πορεία προς την ολοκλήρωση, προς τον τελικό σκοπό, για την επίτευξη του οποίου ο δρόμος είναι πάντα δύσκολος.

Οι πίνακες ενσωματώθηκαν στην έκθεση αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, όχι με τη σειρά με την οποία αφηγείται τα γεγονότα ο Όμηρος στην Οδύσσεια αλλά με τρόπο ώστε τα προϊόντα του αρχαίου και του σύγχρονου πολιτισμού να «συνομιλούν» μεταξύ τους. Επιχειρήθηκε ένας πρωτότυπος και ενδιαφέρων συσχετισμός των ζωγραφικών έργων με αρχαία αντικείμενα, χώρους, πρακτικές, νοήματα και συμβολισμούς που αναδεικνύονται από τα εκθέματα του Μουσείου.

            Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά: 8.00-15.00
            Σάββατο –Κυριακή: 9.00-17.00
            Πληροφορίες: 24610/98800-1

Για τη Λ΄ Ε.Π.Κ.Α.                        Για το Α.Ι.Κ.Τ.Κ.
Χριστίνα Ζιώτα                        Γεώργιος Παπαθανασίου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.