Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Θερινό Εικαστικό Εργαστήρι «Με αφορμή το παρελθόν – Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους»



Η Λ΄ ΕΠΚΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής το θερινό Εικαστικό Εργαστήρι

«Με αφορμή το παρελθόν- Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους»

Το Εργαστήρι θα διαρκέσει από τις 21 ως τις 27 Ιουλίου 2014.

Το διάστημα αυτό θα φιλοξενηθούν στην Αιανή φοιτητές του Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ. και θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους πρωτοβουλίες σε ένα χώρο με ιδιαίτερο πολιτιστικό βάρος. Εφαρμόζοντας ποικίλες τεχνικές, θα δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από τα τεχνουργήματα της αρχαιότητας, όπως αυτά παρουσιάζονται στην έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου και στους Αρχαιολογικούς χώρους της Αιανής, από το φυσικό τοπίο και από την άυλη πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Οι νέοι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν είναι οι:
Παναγιώτα Καρβουνιάρη
Θεοδώρα Μιχαηλίδου
Βαρβάρα Μυστίλογλου
Άννα Πιάτου
Καίτη Τουρτούρα
και ο Αποστόλης Καραγιάννης, απόφοιτος του Τ.Ε.Ε.Τ. του Α.Π.Θ.

Στόχος του Εικαστικού Εργαστηρίου είναι να αναπτυχθεί ένας άμεσος και γόνιμος διάλογος ανάμεσα στο κοινό, στους δημιουργούς και στα έργα τους, γι’ αυτό και η πρόσβαση επισκεπτών στο χώρο διεξαγωγής του Εργαστηρίου θα είναι ελεύθερη, μεταξύ 10:00 και 14:00 καθημερινά.

Στο πλαίσιο του ίδιου Εργαστηρίου, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής ο ψηφοθέτης Γρηγόρης Τζιαναμπέτης θα μυήσει τους μικρούς εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες στην τέχνη του ψηφιδωτού, αντλώντας από το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής. Η πρόσβαση και συμμετοχή των παιδιών θα είναι ελεύθερη, μεταξύ 9:30 και 12:00 και μεταξύ 18:30 και 21:00 καθημερινά.

Ευελπιστούμε αυτή η απόπειρα δικτύωσης δράσεων και σύζευξης του παλιού με το νέο να αναδείξει την πολιτιστική πολυμορφία που λειτουργεί ενωτικά και δημιουργικά, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Πληροφορίες:
Τηλ./fax: 24610 98800/01
e-mail: lepka@culture.gr                                                                                         

Για τη Λ΄ Ε.Π.Κ.Α.                Για το Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ.

Χριστίνα Ζιώτα                    Ζωή Γοδόση
Αν. Προϊσταμένη                    Επίκουρη Καθηγήτρια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.