Monika: Secret In The Dark – Άρθρο της Κατερίνας Καράτζια από το sweetandswing.blogspot.gr



Άρθρο της Κατερίνας Καράτζια από το sweetandswing.blogspot.gr:

Είχε πάρα πολύ καιρό να μας παρουσιάσει καινούριο άλμπουμ η Μόνικα, συγκεκριμένα από το τελευταίο της το 2010.

Μετά το επιτυχημένο Avatar το πρώτο της άλμπουμ το 2008, ακολούθησε το Exit, μια συνέχεια που δεν μας ξάφνιασε και δεν είχε κάτι διαφορετικό από το γνωστό ύφος της τραγουδοποιού- ίσως λίγο πιο υποτονικό.

Η Μόνικα τα δυο τελευταία χρόνια ήταν κάπου ανάμεσα στην Ελλάδα και Αμερική (Νέα Υόρκη), ηχογραφώντας το νέο της άλμπουμ με τίτλο  Secret In The Dark, στα γνωστά Dunham Studios (Amy Winehouse – Back To Black).

Συνεργάστηκε με μουσικούς που έπαιξαν με τους Sharon Jones & The Dap Kings, (Homer Steinweiss, Thomas Brenneck) και το αποτέλεσμα ήταν ένας νεοϋορκέζικος ήχος από τη δεκαετία του 70, με λίγο soul, disco, αλλά και πινελιές από τον παλιότερο γνωστό της ύφος.

Το άλμπουμ αποτελεί μια έκπληξη για μια καλλιτέχνιδα που είχαμε συνηθίσει αλλιώς, αλλά κάπου είχε χάσει το δρόμο της και χρειαζόταν μια αλλαγή. Η στροφή βέβαια στο στυλ της είναι θεαματική, η Μόνικα ήθελε να μας εκπλήξει και όπως φαίνεται τα κατάφερε !

Από τα κομμάτια του άλμπουμ ξεχωρίζω το ομώνυμο Secret In The Dark και το Give Us Wings που μας πάει σε Hippies 70’s εποχές. Το άλμπουμ θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο(!) την Τετάρτη 16 Ιουλίου μαζί με όλο το σχήμα από τη Νέα Υόρκη.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.