Αντίθετη με το νομοσχέδιο για τη «Μικρή ΔΕΗ» η Νέα Πρόταση Μηχανικών



Mετά από μια 15χρονη πορεία ιδιωτικοποίησης, που προωθήθηκε σταδιακά, oλοκληρώνεται το ξεπούλημα της ηλεκτρικής ενέργειας, μιας ανυπολόγιστης αξίας δημόσιας περιουσίας.

Η συγκυβέρνηση «αφού έκλεισε τη Bουλή» προχωρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» (30% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος) μέσα στο κατακαλόκαιρο.  Με αυτό το σχέδιο νόμου εκποιείται η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα, η οποία για 60 χρόνια αποτελούσε τον μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η στρατηγικότερη Δημόσια Επιχείρηση της Χώρας, που δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού παραχωρείται στους ιδιώτες και μάλιστα επιπλωμένη, μαζί με τους 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ!!! Ξεπουλιέται ο υδάτινος και ορυκτός πλούτος της χώρας μας (σύγχρονες Λιγνιτικές Μονάδες Παραγωγής, Υδροηλεκτρικά Εργοστάσια, τεράστιες εκτάσεις Γης που καταλαμβάνουν τα ορυχεία και μάλιστα ορισμένες εξ αυτών στα Βόρεια Σύνορα της Χώρας,  η διαχείριση των υδάτων  για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος).

Η ιδιωτικοποίηση στο όνομα της απελευθέρωσης της παραγωγής ενέργειας είναι προσχηματική: Οι ιδιώτες παραγωγοί ελέγχουν ήδη το 35% της παραγόμενης με συμβατικές μονάδες ενέργειας και το 90% των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η υπόθεση πώλησης της «μικρής ΔΕΗ» αφορά το σύνολο της κοινωνίας, τους φορείς, τους βουλευτές, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους αγρότες και όλο τον ελληνικό λαό.

Η Κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμοποίηση να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, που παράγει και διαθέτει κοινωνικό αγαθό.

ΟΦΕΙΛΕΙ να διοργανώσει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στον Ελληνικό λαό στον οποίο ανήκει η επιχείρηση.

Οι Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως οι συντοπίτες μας Υπουργοί:

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία. .

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να συμβάλουν αποφασιστικά στην αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου που αποσκοπεί ουσιαστικά στην πώληση και τη διάλυση της ΔΕΗ, την ακύρωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού του τόπου μας και την επαναφορά της  χώρας σε φεουδαρχικό καθεστώς.

Άλλως να  ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, γιατί «η υποκρισία έχει και τα όριά της».

«ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.