Δράσεις από τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας



Η μέρα του πρίν και του μετά  στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου συνεχίστηκαν οι Δράσεις της Βιβλιοθήκης «Τα αντίθετα πάνε βιβλιοθήκη» με τα αντίθετα Πριν – Μετά, που παρουσιάστηκαν από τη Μέτσιου Μαρία, δασκάλα του 2ου Δημ. Σχολείου Σιάτιστας.
   
Έγινε η ανάγνωση του βιβλίου Του Νταβίντε Καλί «Ο εχθρός», ενός αντιπολεμικού παραμυθιού, παρουσιάστηκαν οι εικόνες του βιβλίου με τη βοήθεια  προτζέκτορα, και έγινε συζήτηση πάνω στις έννοιες και στα μηνύματα του βιβλίου, δίνοντας έμφαση στην πολεμική προπαγάνδα και στο ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα. Εντοπίστηκαν οι αντίθετες έννοιες που αφορούν τον πόλεμο και την ειρήνη. Οι μικροί ακροατές έστειλαν τα δικά τους μηνύματα μέσα σε μπουκάλια, καθισμένοι αντικριστά έβρισκαν λέξεις που έχουν σχέση με τον πόλεμο και τις αντίθετες τους, που αφορούν την ειρήνη, ζωγράφισαν τις εικόνες πολέμου του βιβλίου και αντίθετα τις εικόνες ειρήνης που θα ήθελαν οι στρατιώτες του βιβλίου και οι ίδιοι, έγραψαν πάνω στην «παλάμη» τους που σχεδίασαν,  λέξεις που δηλώνουν πόλεμο και λέξεις που δηλώνουν ειρήνη και αφού σχεδίασαν τις «φατσούλες» χαράς-λύπης, έγραψαν τα συναισθήματά τους που αφορούν τον πόλεμο και την ειρήνη.
 
Τέλος με συνοδεία οργάνων τραγούδησαν τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ τους, συνθέτοντας το αντιπολεμικό τους τραγούδι.

Στη δράση συμμετείχαν 65 παιδιά!

Η μέρα του όμορφου και του άσχημου  στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Την Τρίτη 1 Ιουλίου συνεχίστηκαν οι Δράσεις της Βιβλιοθήκης με την ημέρα του όμορφου  και του άσχημου-η χρονογραμμή  της ομορφιάς με την Αννα Ντέρου.
 
Μιλήσαμε για την  ομορφιά και την ασχήμια στο πέρασμα των αιώνων, φτιάξαμε τη χρονογραμμή   της ομορφιάς , κόψαμε χαρτιά και κατασκευάσαμε  τα δικά μας κολάζ. Συζητήσαμε και διαπιστώσαμε πως στην ιστορία αλλάζουν οι αντιλήψεις για το όμορφο και το άσχημο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.