Σωρεία ληστειών από αθίγγανους στην ευρύτερη περιοχή του Μεταξά Κοζάνης!



Σύμφωνα με πληροφορίες του kozaniLife.gr από τους κατοίκους του χωριού Μεταξά Κοζάνης, “επιδρομή” στα σπίτια τους κάνουν αθίγγανοι, με σκοπό να ξαφρίσουν ότι βρουν μπροστά τους κυριολεκτικά!

Κατά κύριο λόγο οι τσιγγάνοι που αλωνίζουν την ευρύτερη περιοχή, προτιμούν να αποσπούν χρηματικά ποσά από τους ανυποψίαστους κατοίκους, ιδιαίτερη προτίμηση δε δείχνουν να έχουν έχουν στις συντάξεις των ηλικιωμένων.

Όπως μας έχει αναφέρει χαρακτηριστικά μία ηλικιωμένη, της άνοιξαν το σπίτι και ενώ κοιμόταν της πήραν τσάντες στις οποίες είχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

Το δεύτερο περιστατικό αποδεικνυεί για ακόμη μια φορά πόσο “περίτεχνα” κλέβουν οι επιτήδιοι… Όλοι γνωρίζουμε ότι η μέθοδος της απόσπασης της προσοχής αποφέρει “ζεστή λεία”.

Οπως μας είπε η δεύτερη κυρία, με τη μέθοδο της απασχόλησης της αφαιρέσανε χρηματικό ποσό μέσα από την τσέπη της!

Συγκεκριμένα τσιγγάνος της έπιασε την ψιλή κουβεντούλα, η ανυποψίαστη κυρία τους καλωσόρισε ως είθισται και ενώ κουβεντιάζανε από δίπλα στεκότανε η συνεργός του, όπου και άρπαξε από το θύμα όσα χρήματα είχε στην τσέπη!

-“Ευτυχώς, όπως μας είπε η δόλια ηλικιωμένη, είχα πληρώσει όλους τους λογαριασμούς μου”.

Τα περιστατικά από ότι μας έχουν αναφέρει είναι πάρα πολλά, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι διότι νοιώθουν ανυπεράσπιστοι.

Να σημειώσουμε ότι στα δύο περιστατικά που μας έχουν αναφέρει οι κάτοικοι του χωριού Μεταξά, σταθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους… Κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί αν την ώρα της κλοπής τα θύματα αντιλαμβάνονταν τις κλοπές και αντιστέκονταν.

Να σημειώσουμε ότι το χωριό Μεταξά Κοζάνης, είναι ένα χωριό με λίγους και κυρίως ηλικιωμένους κατοίκους και αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο των “υπερδραστήριων” επιτήδιων.

Ας ελπίσουμε ότι οι αρχές θα λάβουν τα μέτρα τους και θα κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.