Ραχήλ Μακρή: «Η πολιτική της Συγκυβέρνησης έχει οδηγήσει το σύστημα υγείας του Νομού Κοζάνης στο να καρκινοβατεί» – Βίντεο

Συζητήθηκε χθες η επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή η Επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Καρκινοβατεί η Υγεία στο Νομό Κοζάνης εξαιτίας της κυβερνητικής εντατικής αδιαφορίας και προχειρότητας» κατά την οποία τέθηκε το σοβαρότατο θέμα της έλλειψης πολλών ειδικοτήτων και ειδικά αναισθησιολόγων από τα Νοσοκομεία Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο. Ο Υπουργός Υγείας περιέγραψε την υπάρχουσα κατάσταση και δεσμεύθηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί λέγοντας ότι «Προσλήψεις μονίμων γιατρών είχαμε να κάνουμε στη χώρα από το 2011 και στις πρώτες τετρακόσιες που κάναμε βάλαμε αμέσως και στην Κοζάνη, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι αυτό που λέτε είναι σωστό και έχουν δίκιο οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται. Στο αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου της Κοζάνης προβλέπονται επί του οργανισμού συνολικά πέντε γιατροί: διευθυντές, επιμελητές Β΄ και ειδικευόμενοι. Σήμερα υπηρετούν τρεις, γιατί έχουμε τις απώλειες των δύο που είπαμε προηγουμένως. Στο αναισθησιολογικό τμήμα της Πτολεμαΐδας προβλέπονται συνολικά τέσσερις ιατροί και υπηρετούν τρεις. Αυτή είναι η κατάσταση που συμβαίνει σήμερα». Σχετικά με το «Ιατρείο πόνου» ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι «προφανώς θα ξαναλειτουργήσει το Ιατρείο Πόνου». Η κ. Μακρή επισήμανε στον Υπουργό Υγείας ότι «οφείλετε πραγματικά να σκύψετε με σοβαρότητα σε όλα αυτά εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που έχει η Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα ο Νομός της Κοζάνης. Ο οποιοσδήποτε, λοιπόν, σώφρων άνθρωπος θα περίμενε η πολιτεία γενικά να έχει μεριμνήσει για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα οποία μας αναφέρατε. Καταλαβαίνω ότι είναι ανθρώπινο και δεν μπορείτε εσείς να ξέρετε και να προβλέψετε αν έχει αρρωστήσει ένας γιατρός ή δεν έχει αρρωστήσει, ωστόσο όμως δεν μπορεί να φτάνουμε σε αυτά τα αποτελέσματα ακόμη και έτσι. Αντί, λοιπόν, των γενικόλογων αυτών απαντήσεων και γενικά των μη ουσιαστικών παρεμβάσεων, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τόσο σοβαρές ασθένειες όπως είναι η νεοπλασία δεν αφήνουν περιθώρια ανούσιων πειραματισμών και γενικά προσεγγίσεων μέτρησης του οικονομικού κόστους έναντι της ζωής των χιλιάδων πολιτών». Ο Υπουργός Υγείας παραδέχτηκε στο σύνολο τα λεγόμενα της κ. Μακρή και μάλιστα, έθεσε και τον εαυτό του προ των ευθυνών λέγοντας ότι «Μακάρι να ήμουν αναισθησιολόγος να καλύψω εγώ τη θέση στην Κοζάνη». Εάν το Υπουργείο Υγείας δεν προβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε μόνιμη λύση του προβλήματος, η Βουλευτής θα επανέλθει με απαίτηση δυναμικότερες ενέργειες.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.