Η σκληρή «μάχη» για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας



Δυτική Μακεδονία:

Ο πρώτος γύρος των Περιφερειακών εκλογών ολοκληρώθηκε με την επικράτηση του συνδυασμού του Γιώργου Δακή με διαφορά 6,5 ποσοστιαίων μονάδων, που μεταφράζεται σε 13.000 ψήφους.

Πολλά γράφτηκαν, πολλά ακούστηκαν, πολλά σχολιάστηκαν…

3 σημεία που παρατηρήθηκαν:

1) Μια σειρά δημοσκοπήσεων, κρυφών που τελικά φανερώθηκαν, ως είθισται σε κρίσιμες εκλογικές μάχες, για λογαριασμό μη τοπικών εφημερίδων και ιστοσελίδων, που σε καμία απολύτως (δημοσκόπηση) δεν παρουσιαζόταν ο συνδυασμός Καρυπίδη στη δεύτερη θέση την οποία τελικά κατέλαβε. Μουμουλίδης και Ζεμπιλιάδου ήταν τα φαβορί για τη 2η θέση αυτών των δημοσκοπήσεων, πλην μιας (δημοσκόπησης), όπου και ακούστηκε το όνομα του Καρυπίδη. Το σίγουρο είναι πως όλο αυτό το παιχνίδι δημιούργησε κλίμα θετικό για κάποιους και αρνητικό για άλλους και αν μη τι άλλο επηρέασε.

2) Παρατηρήσαμε μια σφοδρή επίθεση εις βάρος του Θ. Καρυπίδη τις τελευταίες ημέρες πριν την 1η Κυριακή των εκλογών, πρώτα από τον συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ» και συγκεκριμένα από την Γ. Ζεμπιλιάδου και στη συνέχεια (3 ημέρες πριν τις εκλογές) από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κοζάνης.

Η μεν Γ. Ζεμπιλιάδου κατηγόρησε τον τηλεοπτικό σταθμό Flash (που τυχαίνει να ανήκει στη σύζυγο του Θ. Καρυπίδη), για «αποκλεισμό εκπροσώπου της από τηλεοπτικό Debate αντιπεριφερειαρχών»! Το ότι ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος της Γ. Ζεμπιλιάδου δεν ήταν αντιπεριφερειάρχης προφανώς δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στους καταγγέλλοντες και στην άρνηση του σταθμού να τον δεχτεί στο panel! Η καταγγελία να σημειώσουμε πως απεστάλθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) και είχε την «ανάλογη» προβολή στα ΜΜΕ.

Η δε Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, «ξεσήκωσε» δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην υπόθεση ενός δανείου που έλαβε ο Θ. Καρυπίδης από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης «κόπτονταν» και για τα «…κενά που υπάρχουν και για το οικονομικό παρελθόν του καναλάρχη Καρυπίδη». Τέλος αναρωτάται για το πως ο κόσμος μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον που έχει τέτοιες «οικονομικές δεσμεύσεις και ανοίγματα»! Ανακοινώσεις – πυροτεχνήματα τις τελευταίας πραγματικά στιγμής άνευ ουσίας αλλά και ορθής λογικής. Σίγουρα πάντως περιλαμβάνουν αρκετή «πολιτική λογική».

3) Με το πέρας της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων της 1ης Κυριακής των εκλογών, παρατηρήσαμε κάτι το οποίο δεν γράφτηκε αλλά και δεν ακούστηκε πουθενά:

Βλέπουμε τον συνδυασμό του Γ. Δεληγιάννη, ο οποίος ήταν υπό τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Κοζάνης να καταλαμβάνει σχεδόν 18%, που σημαίνει 7442 ψήφους.

Παρατηρώντας τη σταυροδοσία του συνδυασμού του Γ. Δακή στην Περιφέρεια, βλέπουμε πρωτοκλασσάτα ονόματα που ανήκουν στο χώρο της δεξιάς να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου του και να συγκεντρώνουν έναν σπουδαίο αριθμό ψήφων. Οι 3 πρώτοι συγκεντρώνουν πάνω από 4000 ψήφους ο καθένας και οι αμέσως 3 επόμενοι πάνω από 3000 ψήφους ο καθένας.

Εκ των πραγμάτων προκύπτει, πως σε καμία περίπτωση δεν στηρίχθηκε ο συνδυασμός του Γ. Δεληγιάννη όπως θα έπρεπε από τον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας της Κοζάνης και φυσικά από τα στελέχη του κόμματος αλλά και από τα πρωτοκλασσάτα αυτά ονόματα. Τα παραπάνω νούμερα σίγουρα μαρτυρούν κάτι τέτοιο… Για ποιο λόγο συνέβει αυτό;

Τελικό συμπέρασμα για εμάς είναι ότι δυστυχώς στην πολιτική παίζονται χοντρά παιχνίδια, που δεν έχουν κατ’ανάγκη σχέση με το καλό του τόπου και των πολιτών.

Εν αναμονή της «Μάχης» της 2ης Κυριακής για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μιας και μόνο μάχη μπορεί να χαρακτηριστεί με τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούνται.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.