Κεντρικές ομιλίες Δ. Λαμπρόπουλου σε Εράτυρα και Γαλατινή



«Ονειρεύομαι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να γίνει το Βόιο ξακουστό σε όλη την Ελλάδα για τα εξαιρετικά του κρασιά, τα νόστιμα φασόλια και κάστανα, τα εξαιρετικά τυριά του… για όλα τα αγροτικά του προϊόντα, φρέσκα και τυποποιημένα. Θέλω να βάλουμε σφραγίδα ποιότητας σε κάθε προϊόν της γης μας. Και να τα πουλήσουμε κοντά και μακριά. Λιανικά, χονδρικά και ηλεκτρονικά».
    
Αυτό τόνισε μιλώντας χθες σε δυο μεγάλες συγκεντρώσεις κατοίκων στην Εράτυρα και την Γαλατινή ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος συνοψίζοντας το όραμα του για τον πρωτογενή τομέα στο Δήμο Βοΐου.  

Ο κ. Λαμπρόπουλος μιλώντας στην Εράτυρα έκανε για λόγο για το Βόιο της Γεύσης, τομέας που αφορά τα τοπικά προϊόντα και την εξωστρέφεια τους, η οποία πρέπει να κυριαρχήσει. Σημείωσε παράλληλα ότι «Στα επόμενα πέντε χρόνια θα διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία όλου του δικτύου άρδευσης και οδοποιίας. Θα διαχειριστούμε το νερό, τις πλούσιες πηγές μας, για να ενθαρρύνουμε ακόμα μεγαλύτερη γεωργική παραγωγή, ακόμα πιο ποιοτικά προϊόντα, τα οποία θα προβάλουμε διεθνώς. Αυτό είναι το μέλλον που ονειρευόμαστε για το Βόιο».

Και συνέχισε. «Η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής είναι υπόθεση όλων μας. Δεν είναι μόνο υπόθεση του Δήμου. Είναι και υπόθεση των πολιτών. Ας σηκώσουμε λοιπόν μαζί τα μανίκια. Ας πορευτούμε με αποφασιστικότητα. Ας δημιουργήσουμε το μέλλον στην πλούσια ύπαιθρο. Τέρμα οι υποσχέσεις, οι δημόσιες σχέσεις και τα παχιά λόγια. Γνωρίζεται πολύ καλά εδώ και τόσα χρόνια, ότι δεν έγιναν τα απαραίτητα για να πάει ο γεωργός στο χωράφι του».   

Στάθηκε επίσης στο τοπικό σύμφωνο μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και τοπικών επιχειρήσεων παραγωγής αγροτικών προϊόντων, που θα σημάνει μια νέα εποχή για τα τοπικά προϊόντα και τον τουρισμό στην περιοχή. «Έχουμε να οργανώσουμε ανεπανάληπτες γιορτές τοπικών προϊόντων. Και το Βόιο θα αποκτήσει επισκέπτες…..πολλούς χιλιάδες επισκέπτες. Με το στρατηγικό μας σχέδιο η περιοχή θα αναπτύξει κάθε μορφή τουρισμού που θα στηρίξει τον τόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύτηκε τέλος πως τα επόμενα χρόνια δεν θα αφήσει καμία ευκαιρία ανάπτυξης αναξιοποίητη. «Το Βόιο θα προοδεύσει γιατί από το πρωί μέχρι το βράδυ από το Δημαρχείο μέχρι και τον Πεντάλοφο, από τον Μπούρινο μέχρι και την Δαμασκηνιά όλοι οι άνθρωποι του συνδυασμού μας, θα είναι εκεί Στο έργο».

Μιλώντας λίγο αργότερα μπροστά από ένα ενθουσιώδες κοινό στην Γαλατινή υπογράμμισε πως «Είμαι αποφασισμένος, μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας. Να κάνουμε βήματα μπροστά. Να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, πρότυπο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό και καινοτόμο. Για εμένα η Δημοτική Αρχή, πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Ο Δήμος όμως οφείλει να δίνει λύσεις. Λύσεις στα προβλήματα. Μακριά από τα ψέματα, μακριά από το λαϊκισμό, μακριά από τους θεατρινισμούς».

«Δε θα σας τάξω και δεν θα σας υποσχεθώ» τόνισε με έμφαση. «Τώρα είναι η ώρα για προτάσεις. Είναι η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια. Και να ετοιμαστούμε για σκληρή δουλειά». «Μαζί με τους συνεργάτες μου, επεξεργαστήκαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Θα πάρουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες και τους άπορους συμπολίτες μας. Θα καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες για την ενίσχυση της απασχόλησης. Θα συνεργαστούμε μαζί για τα έργα υποδομής που θα στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα και την κτηνοτροφία. Θα προχωρήσουμε από το πρώτο λεπτό στην ανάδειξη του πολιτισμού. Θα κάνουμε σημαία μας τον τουρισμό» κατέληξε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.