Γιώργος Δακής από την Καστοριά: «Αντέχουμε και στα δύσκολα»



Τα χάλασε ο καιρός στην χθεσινοβραδινή ανοιχτή συγκέντρωση του συνδυασμού «Συμμαχία των πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία» στην Καστοριά, ωστόσο οι Καστοριανοί απέδειξαν ότι αντέχουν και στα δύσκολα δίνοντας δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση και ήταν χαρακτηριστικό αυτό που ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής στους παρευρισκόμενους.

«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Όμως είμαι σίγουρος ότι ο δυναμισμός του αέρα που φυσάει καταγράφει με τον καλύτερο τρόπο τον ούρειο άνεμο της προσπάθειας μας και ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές».

Με στοχευμένες επισημάνσεις ο κ. Δακής έκανε αναφορά στα τρεισήμισι χρόνια της πρώτης αιρετής Περιφερειακής Αρχής στις δυσκολίες και στα ζητήματα που έπρεπε να επιλυθούν σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Μας τιμήσατε με την ψήφο σας και την εντολή τη δική σας να χειριστούμε τα θέματα του τόπου μας. Βιώσαμε και θεσμικά τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας, όμως με συνειδητή προσπάθεια, με ενότητα και συλλογικότητα, κρατήσαμε και τον τόπο μας όρθιο και τιμήσαμε την εντολή σας, και φέραμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Παρά τις δυσκολίες και τη μείωση των χρηματοδοτήσεων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο σε ποσοστό πάνω από 70% έχουμε πετύχει να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες και βέβαια να δημιουργήσουμε πολλά νέα έργα, χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα δημοσιονομικά. Δεν έχουμε ούτε 1 ευρώ δάνειο, δεν έχουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν έχουμε χρέη έχουμε ταμειακό αποθέματα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία έχουν προγραμματιστεί και είναι σε εξέλιξη έργα και όλα αυτά γίνονται με τον πιο καθαρό και διαφανή τρόπο. Αυτή την προσπάθεια, αυτό τον αγώνα θέλουμε να τον συνεχίσουμε με τη δική σας ενεργό συμπαράσταση».

Από την πλευρά του ο νυν χωρικός Ατιπεριφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Δημήτρης Σαββόπουλος, στάθηκε στο έργο που έφερε σε πέρας η Περιφερειακή Αρχή, συνολικού προϋπολογισμού 62 εκ. ευρώ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Ας ψάξουμε σε όλη την Ελλάδα αν υπάρχουν αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες που απορρόφησαν ανάλογα κονδύλια. Ολοκληρώσαμε και δρομολογήσαμε έργα προστασίας της λίμνης για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, προχωρήσαμε έργα στο Γράμμο και βελτιώσαμε τις υποδομές. Έχουμε πρόγραμμα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο για τον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ όλους. Με τη στήριξη σας θα είμαστε και πάλι η αυριανή Περιφερειακή Αρχή».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.