Λαϊκή Συσπείρωση: Απάντηση προς το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Δήμου Εορδαίας και προς το Σύλλογο τριτέκνων Εορδαίας



Οι εργαζόμενοι στο δήμο και τις επιχειρήσεις του δήμου Εορδαίας γνωρίζουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι πως το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ήταν οι μόνοι που βρισκόταν συνεχώς σε κάθε αγώνα, απεργία, κινητοποίηση δίπλα τους. Ενημέρωναν για κάθε εξέλιξη, αντεργατικό μέτρο που προωθούσε η ΕΕ, οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς και δεν θυμηθήκαμε τους εργαζόμενους προεκλογικά για να υφαρπάξουμε την ψήφο τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη τόσο με την λεγόμενη “αξιολόγηση” δημοσίων υπαλλήλων όσο και με την αξιολόγηση δομών. Η αξιολόγηση υπηρετεί δύο βασικούς στόχους:
1ον τη μείωση του προσωπικού και την υποταγή όσων εργαζομένων παραμείνουν, στις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.
2ον την παραχώρηση δομών και υπηρεσιών στους ιδιώτες.

Η σύνδεση της αξιολόγησης με τις απολύσεις είναι δεδομένη καθώς το 15% με βάση το στόχο θα πρέπει να αξιολογηθεί από 1 έως 6 βαθμούς. Η αξιολόγηση δομών επιδιώκει συρρίκνωση δομών και ιδιωτικοποιήσεις από επιχειρήσεις. Εξάλλου έχει προαναγγελθεί ότι το προσωπικό στο δημόσιο θα μειωθεί κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015.

Η σημασία της αξιολόγησης και κάθε έννοιας εξαρτάται από τις συνθήκες στις οποίες συμβαίνει. Ποιος την κάνει, γιατί, με ποιο σκοπό. Στον καπιταλισμό το αστικό κράτος θέτει στόχους που αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου. Άξιος θα θεωρείται ο υπάλληλος που υπηρετεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τους αντεργατικούς στόχους.

Η αξιολόγηση είναι κατεύθυνση της ΕΕ και του ΟΑΣΑ, θέση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Είναι το εργαλείο για να προωθήσουν όλες τις αντιδραστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Είναι το εργαλείο για να τσακίσουν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους.
    
Οι δήμοι σε όλη την χώρα αποδέχτηκαν την μη απόδοση των παρανόμως παρακρατηθέντων πόρων από το κράτος, στην ουσία δεν τα διεκδίκησαν ποτέ. Και στην Εορδαίας ο δήμος λειτουργεί σε αυτά τα πλαίσια με μείωση του προϋπολογισμού του, με περικοπές σε συσσίτιο στου παιδικούς σταθμούς, υλικοτεχνική υποδομή, προσωπικό κλπ.

Η θέση μας είναι να διεκδικηθούν και να αποδοθούν όλοι οι παρακρατηθέντες πόροι από την κεντρική εξουσία, για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών δαπανών του δήμου
    
Ο δήμος και η περιφέρεια παραδίδουν την διαχείριση αποριμάτων στην κοινοπραξία “ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις-ΗΛΕΚΤΩΡ” με την μέθοδο των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) Με αυτή τη μέθοδο κυριολεκτικά χαρίζεται “φιλέτο” η διαχείριση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, επιβεβαιώνεται απολύτως η θέση του ΚΚΕ για τον προσανατολισμό των δήμων ως μεσάζοντες των εργολάβων και ότι τα άλλα κόμματα παρέχουν πλήρη στήριξη σε αυτές τις πολιτικές.
    
Η θέση μας είναι ότι η διαχείριση των απορριμάτων πρέπει να γίνεται με δημόσιους πόρους και να μην αντιμετωπίζεται ως πεδίο κερδοφορίας.
    
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ευρύτερα δημόσιο τομέα, μαζί με τους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα και τα άλλα λαϊκά στρώματα χρειάζεται από κοινού να οργανώσουν την αντίστασή τους για να μην υλοποιηθούν τα αντιλαϊκά, κυβερνητικά σχέδια. Αυτό το δημόσιο ούτε βελτιώνεται, ούτε επιδιορθώνεται. Χρειάζεται να ανατραπεί μαζί με την οικονομία πάνω στην οποία στηρίζεται. Ο λαός έχει ανάγκη από ένα δημόσιο που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες κι όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Γιάννης Βήττας, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Αντωνία Χόλμπα-Τζιφρή, υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας


 

Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να απευθυνθούμε στις τρίτεκνες οικογένειες που αντικειμενικά αντιμετωπίζουν με πολύ έντονο τρόπο τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων που διαχρονικά εφαρμόζονται απ’ όλες τις κυβερνήσεις, όπως και από τη σημερινή.
Πρόκειται για μέτρα που δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία και εφαρμόζονται ενιαία σε όλα τα κράτη της ΕΕ από όλες τις κυβερνήσεις με τη στήριξη όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Αποσκοπούν στο να διαχειριστούν την οικονομική κρίση σε βάρος του λαού, μέτρα που θα παραμείνουν και την περίοδο της οικονομικής ανάκαμψης, όποτε και στο βαθμό που αυτή επιτευχθεί, προς όφελος πάλι των επιχειρηματικών ομίλων.
Η οικονομική κρίση είναι σύμφυτη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που έχει σαν κριτήριο την κερδοφορία των μονοπωλίων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλέμπορων, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών και η οποία στηρίζεται στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και στην ιδιοποίηση του πλούτου που αυτοί παράγουν.
Όποια μορφή και αν πάρει η διαχείριση αυτής της πολιτικής, είτε προωθείται με τον εκβιασμό και το φόβο, είτε με τις αυταπάτες, οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες θα μετράνε συνεχώς απώλειες.
Η αντιμετώπιση του δημογραφικού δεν μπορεί να γίνει αν δεν αντιμετωπιστούν ορισμένοι από τους βασικούς παράγοντες όπως είναι η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, το κόστος ζωής κλπ. Η ελευθερία επιλογής, αν και πόσα παιδιά θα αποκτήσει μια οικογένεια, μπορεί να υπάρξει μόνο αν είναι λυμένα, με ευθύνη του κράτους, τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γέννηση και την ανάπτυξη του παιδιού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ που στηρίζει τους συνδυασμούς της, τόσο στη Βουλή όσο και στις Περιφέρειες και Δήμους αλλά και στους αγώνες του λαού, των πολυτέκνων και των τριτέκνων διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για την υπεράσπιση του εισοδήματος, της δουλειάς, των κοινωνικών παροχών για δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, φάρμακα. Απαιτεί μέτρα προστασίας των ανέργων, των ανασφάλιστων, στήριξης των νέων ζευγαριών, των μονογονεϊκών και τρίτεκων – πολύτεκνων οικογενειών για δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, καταβολή των επιδομάτων χωρίς περικοπές, φοροαπαλλαγές, κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο και των χαρατσιών που εξανεμίζουν το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα και δημιουργούν τεράστια προβλήματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν ακόμα και οι στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών και των παιδιών της.
Είναι συμφέρον του λαού και της τρίτεκνης οικογένειας η πρόταση του ΚΚΕ για ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα, στηριγμένο στην κοινωνική συμμαχία όλων αυτών που συνθλίβονται από τα μονοπώλια και την πολιτική που τα υπηρετούν.
Η διέξοδος από την κρίση προς όφελος του λαού και από τα διαρκή αντιλαϊκά “μνημόνια” απαιτεί τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και την κοινωνικοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων. Για να εξασφαλιστεί ότι ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, της επιστήμης και της τεχνολογίας με σχεδιασμένο τρόπο θα αξιοποιούνται για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών με καθολικό τρόπο.
Για να μπορούν όλα τα παιδιά, όλες οι οικογένειες να απολαμβάνουν με υγεία και ευημερία τη ζωή τους, με βάση τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ συνέβαλλε και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πάλης για:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Ενιαία Δημόσια και καθολική κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα πότε των κυβερνήσεων. Μείωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στα 55 χρόνια και στα 60 για τους άντρες και 5 χρόνια αντίστοιχη μείωση για άντρες και γυναίκες (55 και 50 χρόνια) γι’ αυτούς που εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Μέτρα προστασίας των ανέργων, με επίδομα για όσο διάστημα είναι άνεργοι.
Αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ για την τρίτεκνη – πολύτεκνη οικογένεια που να προσαυξάνεται με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Άτοκα δάνεια στους τρίτεκνους και πολύτεκνους, στα νεαρά ζευγάρια για την απόκτηση πρώτης κατοικίας. Πολιτική λαϊκής στέγης.
Μέτρα στήριξης με ευθύνη του κράτους, των νέων ζευγαριών, των οικογενειών που έχουν βαριά ανάπηρο ή χρόνια πάσχοντα.
Επανασύσταση οργανικών θέσεων, επαναφορά των απολυθέντων και όσων είναι σε διαθεσιμότητα και μονιμοποίηση τους.
Δημόσιους Δωρεάν Βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικές κατασκηνώσεις με κατάργηση κάθε μορφής οικονομικής συμμετοχής.
Μετατροπή των προγραμμάτων βοήθειας στο σπίτι και κοινωνικής μέριμνας σε καθολική δημόσια δωρεάν υπηρεσία στήριξης όλων των οικογενειών που έχουν ανάγκη, με μονιμοποίηση όλου του προσωπικού και παραπέρα στελέχωση για επέκτασή της ώστε να ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες.
Επαναφορά των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Αποκλειστικά δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια, με εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υποδομών και παροχών και με δωρεάν φάρμακα.
Φθηνές συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό για όλο το λαό και με ιδιαίτερες εκπτώσεις στις πολύτεκνες, στις τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, συγκροτούνται από ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια πάλεψαν, παλεύουν και θα συνεχίσουν να παλεύουν, μέσα και έξω από τα θεσμικά όργανα για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Είναι, έτσι, μάλλον περιττό να σας διαβεβαιώσουμε, ότι είμαστε στη διάθεσή σας, για να συνεργαστούμε στον αγώνα, που ο σύλλογος σας διεξάγει για την επίλυση και ανάδειξη των προβλημάτων σας.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Γιάννης Βήττας, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Αντωνία Χόλμπα, υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.