Δυτική Μακεδονία, η ενεργειακή καρδιά της χώρας! Της Αργυρώς Ξανθοπούλου με τον συνδυασμό Ανατροπή Δημιουργία



Ζώντας σ’ έναν τόπο  με φυσικούς πόρους ( μεταλλεύματα, βοσκότοπους,ενεργειακά ορυκτά, δάση που καλύπτουν το 50% της συνολικής της έκτασης καθώς και υδάτινους πόρους που αντιπροσωπεύουν  το 65% του συνόλου της χώρας) η ανάπτυξη του τουρισμού(εναλλακτικού,αγροτουρισμού,οικοτουρισμού,μορφωτικού) μπορεί να αποτελέσει μεγάλη βιομηχανία και σημαντικότατη πηγή εσόδων για τους κατοίκους της περιοχής μας.

Το Βόϊο που αποτελεί την <<πόρτα της Πίνδου>>, το θαυμάσιο μουσείο της Αιανής, το αρχαιολογικό ενδιαφέρον των περιοχών Εορδαίας- Λιγκίστης( Φλώρινα)-Ορεστίδος (Άργος Ορεστικό)- Τυμφαίας (Γρεβενά)- Ελίμειας, η περιοχή της λίμνης του Πολυφύτου, τα Βυζαντινά μνημεία των Σερβίων, τα Αρχοντικά  και το μοναδικό λιαστό κρασί της Σιάτιστας, το Νυμφαίο και ο δασικός σταθμός του Αρκτούρου στη Φλώρινα, ο λιμναίος προϊστορικός οικισμός στο Δισπηλιό, η λίμνη της Καστοριάς, οι ομορφιές των Γρεβενών, το δάσος του ‘Ορλιακα, το φαράγγι της Πορτίτσας είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των ”θησαυρών” που κρύβει η Περιφέρειά μας. Ο τόπος μας αποτελεί μνημείο φυσικού κάλλους και όσο εμείς τον προστατεύουμε και τον αναδεικνύουμε, τόσο  θα μας ανταμείβει. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω  όπως προανέφερα τα παραδείγματα είναι τυχαία και αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα. Με την πρώτη ευκαιρία θα αναφερθώ σε όλα τα μέρη μας αναλυτικά άλλωστε κάθε γωνία του τόπου μας κρύβει και μια διαφορετική ιστορία!

ΑΡΓΥΡΩ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.