Λ. Μαλούτας: Συνάντηση με Νεολαία και κατοίκους ΖΕΠ και Μαυροδενδρίου – Το πρόγραμμα επισκέψεων της Τετάρτης



Λάζαρος Mαλούτας: «Ενισχύουμε με δράσεις τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία»

Στην  καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε ο  Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τη νεολαία της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις δράσεις ενίσχυσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, που πραγματοποίησε ο Δήμος Κοζάνης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αναφέροντας πως

«Στις δράσεις που υλοποιήθηκαν για δύο συνεχόμενες χρονιές, απευθυνθήκαμε σε νέους και νέες που επιθυμούσαν  να ενημερωθούν για τα θέματα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας,  με την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, στηριζόμενοι σε καινοτομικές εφαρμογές για τη δημιουργία νέων βιώσιμων επιχειρήσεων», ενώ επεσήμανε και την στήριξη του Δήμου στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, στήριξη που δεν περιορίζεται στην παροχή στέγης αλλά και στην συμμετοχή σε κάθε κινητοποίηση και αγώνα, αλλά  και στην συνεργασία σε πολλά προγράμματα και μελέτες.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα για το Δήμο Κοζάνης», μιλώντας στους κατοίκους της ΖΕΠ, επεσήμανε πως «η ΖΕΠ είναι ένας οικισμός που σηματοδοτεί  τον ιδιαίτερο ενεργειακό χαρακτήρα του Δήμου,  καθώς εδώ έχει ξεκινήσει η υλοποίησης μιας σειράς κτηρίων μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας.  Ήδη υλοποιήθηκε ο Υπαίθριος Χώρος Στάθμευσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται  ο Πρότυπος  Βρεφονηπιακός Σταθμός

Ολοκληρωμένης Φροντίδας,   το Πρότυπο  Βιοκλιματικό Σχολικό Συγκρότημα  Δημοτικού – Νηπιαγωγείου, ενώ ολοκληρώνεται και η μελέτη των Εγκαταστάσεων  της Δομής Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και
Πολλαπλές Αναπηρίες. Ολοκληρώνεται επίσης η μελέτη του Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας,  που στόχο θα έχει την  εκπαίδευση  μέσα από την  ψυχαγωγία  για το νεανικό ,και όχι μόνο κοινό της περιφέρειάς μας.

Κλείνοντας την περιοδεία του ο κ. Μαλούτας, επισκέφτηκε την Τοπική Κοινότητα Μαυροδενδρίου, από όπου τόνισε τα ισχυρά αντανακλαστικά που είχε ο Δήμος Κοζάνης, ώστε να αντιδράσει άμεσα και να επιτύχει να μην δημιουργηθεί στρατόπεδο λαθρομεταναστών στην Τοπική Κοινότητα, ενώ σημείωσε πως το έργο της αποχέτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη και  συνεχίζεται κανονικά.

 

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψηφίου Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα

Ο  Δήμαρχος Κοζάνης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ για το Δήμο Κοζάνης», Λάζαρος Μαλούτας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του κίνησης, συνεχίζει τις επισκέψεις  του σε περιοχές του Δήμου.
Το πρόγραμμα της Τετάρτης, 14.5.2014, έχει ως εξής:
11:00 –Επίσκεψη  στην γειτονιά «Πλατάνια» .
11:45 – Επίσκεψη στη γειτονιά «Ηπειρώτικα».
20.30 –Ομιλία στην κεντρική πλατεία Αιανής .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.