Ανοιχτή επιστολή από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Εορδαίας προς όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς



Η τριπλή εκλογική αναμέτρηση είναι πια θέμα ημερών. Οι υποψήφιοι συνδυασμοί οφείλουν να τοποθετηθούν για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και να λάβουν ξεκάθαρες θέσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι σύλλογοί μας που εκπροσωπούν πάνω από χίλιες οικογένειες εργαζομένων στην Π.Ε. Κοζάνης, ζητούμε ξεκάθαρες τοποθετήσεις από τον συνδυασμό σας,  πάνω σε μεγάλης σημασίας, για εμάς, ζητήματα  :

1. Ποια η θέση του συνδυασμού σας στην αποκαλούμενη «αξιολόγηση» των δημοτικών υπαλλήλων; Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου πρέπει να δοθούν στο υπουργείο τα νούμερα των υπαλλήλων που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα πρέπει να «αξιολογηθούν» ως μη ικανοί (15% του προσωπικού) και μέχρι τις 31 Αυγούστου πρέπει να δοθούν και τα ονόματα αυτών των υπαλλήλων. Είναι σύμφωνος ο συνδυασμός σας με αυτή την μορφή «αξιολόγησης»; Εάν   όχι πως ακριβώς σκοπεύει να αντιδράσει ώστε να μην εφαρμοστεί αυτού του είδους η «αξιολόγηση»?

2. Ποια είναι η θέση του συνδυασμού σας για την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των δήμων που οδηγεί στην ουσιαστική κατάργηση των κοινωνικών δομών; Πως σκοπεύει να προασπίσει την συνέχιση λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η., των παιδικών σταθμών, του προγράμματος  «βοήθεια στο σπίτι» και των υπόλοιπων πολιτικών πρόνοιας;

3. Είναι δεδομένη και εκφρασμένη η πρόθεση της συγκυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μεγάλο μέρος των υπηρεσιών των δήμων, ξεκινώντας από την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ποια είναι η θέση του συνδυασμού σας απέναντι σε αυτή την πρόθεση της συγκυβέρνησης και πως σκοπεύετε να προασπιστείτε το δημόσιο χαρακτήρα των Ο.Τ.Α.; (εάν βέβαια διαφωνείτε με την πρόθεση της συγκυβέρνησης).

4. Ποια ακριβώς είναι η θέση του συνδυασμού σας για την διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. και τις προγραμματικές συμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, καθώς είναι οι δήμοι οι μέτοχοι της εταιρείας;

Το κείμενο θα πάει σε όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς Κοζάνης, Βοΐου, Σερβίων-Βελβεντού και στα ΜΜΕ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.