Ενημέρωση ασφαλισμένων περί προγραμματισμένης επίσχεσης εργασίας του εργαστηριακού τομέα με τον ΕΟΠΥΥΟ ιατρικός κόσμος κατ΄ εξακολούθηση και με ιδίους πόρους έχει χρηματοδοτήσει τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνοντας έμπρακτα την αγωνία του για την αναμενόμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και την συμπαράστασή του προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Αυτό έχει εκληφθεί ως αδυναμία και έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης και αντισυμβατικής συμπεριφοράς από την πολιτεία με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ αλλά και τα πρώην ταμεία να οφείλουν ποσά, από το 2010, πάνω από   1 δισεκ. ευρώ  σε εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, σε σύνολο 25 εκατομμυρίων επισκέψεων.                  Επιπρόσθετα ο Οργανισμός παρακράτησε με παράνομο τρόπο τα οφειλόμενα του τελευταίου τετραμήνου του 2013. Για το τρέχον έτος, για ένα υπολογιζόμενο έργο 700 εκ. θέλει να πληρώσει μόνο 328 εκ. !! επιβάλλοντας πάλι αντισυμβατικές επιστροφές χρημάτων.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο τα περισσότερα εργαστήρια τα οποία δεν θα μπορούν πλέον να καλύπτουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες. Η επιλογή της επίσχεσης είναι πλέον μονόδρομος!
     
Όλες οι ιδιωτικές διαγνωστικές μονάδες υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) της περιοχής συμμετέχουν στην προγραμματισμένη επίσχεση εργασίας του ΕΟΠΥΥ από τις 12/05/2014, που έχει αποφασιστεί και προκηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Λόγω της επερχόμενης εξάντλησης του προϋπολογισμού του Οργανισμού, τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ αποτελούν πλέον «ακάλυπτες επιταγές». Από τις 12/05/2014, δεν θα γίνονται δεκτά από τα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ. Θα καλείται ο ασφαλισμένος να καταβάλει το αντίτιμο της συνολικής αξίας του παραπεμπτικού του ΕΟΠΥΥ και να καταθέτει την εκδοθείσα απόδειξη παροχής υπηρεσιών μαζί με το παραπεμπτικό του Οργανισμού στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ με το αίτημα της αποζημίωσης των αντίστοιχων δαπανών.

Ζητούμε την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία τους και απαιτούμε από την πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                          ΑΓΑΠΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ   

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.