Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Δ. Λαμπρόπουλου στη Σιάτιστα



Με το σύνθημα «στις 18 με Δήμαρχο – γιατρό» υποδέχτηκαν την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Λαμπρόπουλου οι νέοι της Σιάτιστας, στα εγκαίνια του Εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Συμμαχία ευθύνης για το Βόιο» το βράδυ της Κυριακής 4 Μαΐου 2014.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου στην ομιλία του τόνισε την σημασία που έχει η οικονομική δύναμη και η πολιτική παρέμβαση της Σιάτιστας για την ανάταση όλου του Βοΐου. Ο κ. Λαμπρόπουλος υπενθύμισε πως η απερχόμενη Δήμαρχος επιδίδεται σε αναγγελίες έργων για πολλοστή φορά, χωρίς να έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό τα χρόνια της θητείας της στο Δήμο.

Ο κ. Λαμπρόπουλος στην ομιλία του, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους φίλους και συνεργάτες του Συνδυασμού «Συμμαχία Ευθύνης για το Βόιο» κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα νίκης και αλλαγής στον Δήμο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Σιάτιστα σφραγίζει την μεγάλη ΝΙΚΗ μας στις 18 Μαΐου.
Η Σιάτιστα απόψε στέλνει το μήνυμα της αλλαγής στο Δήμο Βοΐου.
Οι αντίπαλοί μας από δω και πέρα θα είναι τα προβλήματα.
Οι αντίπαλοί μας στις εκλογές έχουν αποδεχτεί πως θα νικήσουμε.
Οι αντίπαλοί μας ξέρουν πως εσείς, οι δημότες της Σιάτιστας και του Βοΐου έχετε ήδη αποφασίσει.
Η «Συμμαχία Ευθύνης για το Βόιο» θα είναι η μεγάλη πλατιά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Είμαστε ήδη η μεγάλη πλειοψηφία στην κοινωνία.
Δεν έκαναν έργα. Δεν πήραν πρωτοβουλίες. Δεν συμμερίστηκαν τις ανάγκες σας.
Εμείς είμαστε έτοιμοι να τα κάνουμε.
Εμείς δεν θα αφήσουμε στην τύχη τίποτα.
Εμείς ξέρουμε πως ο Δήμος Βοΐου έχει πολλές δυνάμεις για να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις μοναδικές.
Εδώ στην Σιάτιστα χτυπάει η οικονομική καρδιά του Βοΐου.
Η Σιάτιστα είναι η έδρα του Βοΐου, είναι το βαρύ πυροβολικό του τόπου μας για την πολυπόθητη ανάπτυξη.
Η Σιάτιστα έχει την οικονομική δύναμη, την μεγάλη ιστορία, τους ανθρώπους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για να πετύχει πολλά για όλο το Βόιο.
Η αρχόντισσα πόλη, έχει πλούτο και παιδεία για να αλλάξει την πορεία όλου του Βοΐου.
Από την Σιάτιστα οραματιζόμαστε να ξεκινήσει και να φτάσει με τις εσχατιές του Δήμου η τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη.
Από την Σιάτιστα οραματιζόμαστε να στείλουμε σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα πως μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα φαντάζονται εκεί στην Αθήνα, όσοι αποψίλωσαν από κρατικές υπηρεσίες την επαρχία.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου στηλίτευσε τις μεθόδους υφαρπαγής ψήφους και έστειλε μήνυμα αξιοποίησης των νέων επιστημόνων και όχι μόνο.
«Η Σιάτιστα και όλο το Βόιο έχει παιδιά που έχουν σπουδάσει και σήμερα περιμένουν την κοινωνική εργασία να απασχοληθούν ένα πεντάμηνο με μισθό εργάτη.
Η Σιάτιστα αντιστάθηκε σε Τούρκους σε Γερμανούς γιατί είχε πάντα πολίτες, νέους κυρίως, με ελεύθερο πνεύμα.
Σήμερα οι επιστήμονες μας αντιμετωπίζονται ως φθηνό εργατικό δυναμικό για προγράμματα ολιγόμηνης εργασίας.
Αυτό θέλουν οι πολίτες της Σιάτιστας και του Βοΐου;
Γι’ αυτό σπουδάσατε τα παιδιά σας;
Για να λοιδορούν όσοι σήμερα έχουν την εξουσία προσφέροντας τους εργασία γραφείου;
Για να μην τους δίνουν υποστήριξη και δυνάμεις να αρχίσουν δικές τους δραστηριότητες, να μην είναι αυτόφωτοι και να σας ζητούν την ψήφο σας;
Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όσους θέλουν να πουλήσουν την ψήφο τους για λίγα μεροκάματα.
Ας ψηφίσουν ό,τι και όποιον θέλουν.
Αλλά μην πουλήσετε την ψήφο σας.
Την ψήφο σας φοβούνται.
Την ελεύθερη θέλησή σας θέλουν να ελέγξουν.
Μην τους κάνετε την χάρη.
Τρία χρόνια δεν τους μάθατε;
Θα τους ξαναψηφίσετε να συνεχίσουν τα ίδια;
Πιστεύω πως θα πείτε ΟΧΙ στην αδράνεια και στη κακογουστιά, στην απάθεια για τα προβλήματα και στην λάσπη για τους μη αρεστούς».

Ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος μίλησε για μια σχέση ανθρωπιάς με τους δημότες του Βοΐου και κατέληξε λέγοντας  «στο μυαλό μου έχω πάντα, πως αυτός ο τόπος, το Βόιο, αν το δεις από ψηλά είναι ενιαίος, πως ακόμα και ο Αλιάκμονας που τον διασχίζει, δεν τον χωρίζει, αλλά στην ουσία τον ποτίζει.
Εμείς μπορούμε να τον ποτίσουμε με ιδέες και πρωτοβουλίες, για να βλαστίσει ξανά η νιότη που λείπει από τα χωριά μας, από τις κωμοπόλεις μας.
Θυμάστε πόσα παιδιά ζούσαν στα χωριά μας πριν από δεκαετίες!
Σήμερα οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους, περιμένουν να έρθουν για Πάσχα ή καλοκαίρι και παρά τους μεγάλους δρόμους που έχουμε πλέον, τα εγγόνια τους, μεγάλα πια δεν έρχονται.
Η νιότη μας να ξανανθίσει στα χωριά μας.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Σιάτιστα του Συνδυασμού «Συμμαχία Ευθύνης για το Βόιο» παραβρέθηκαν παρά την βροχή Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Πάτρας, πολλοί υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι και τρεις πρώην Δήμαρχοι Σιάτιστας οι Κώστας Κοσμίδης, Σπύρος Γκόγκος και Μάκης Χατζής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.