Δίκτυο Pro-tasis: Zητούμε να μην ξαναχαθεί η ευκαιρία του Συμπαραστάτη του Δημότη (Πολίτη) και της Επιχείρησης



Με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010 προβλέπεται η θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης σε επίπεδο ΟΤΑ α’ βαθμού και Πολίτη σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Ο θεσμός αυτός, ανάλογος με αυτούς που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εισάγει μια διαφορετική αντίληψη στη φιλοσοφία της αυτοδιοίκησης και αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο βελτίωσης τόσο για τους πολίτες, όσο και για τις τοπικές αρχές, παρέχοντας τη δυνατότητα διαμεσολαβητικής επίλυσης των προβλημάτων που ανακύπτουν από την κακοδιοίκηση – αυθαιρεσία των οργάνων, των δημοτικών υπηρεσιών και οργανισμών.

Στην εκπνοή της πρώτης θητείας των αυτοδιοικητικών οργάνων στη μετα-Καλλικράτη εποχή είναι μάλλον θλιβερή η διαπίστωση ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, η ευκαιρία της θεσμοθέτησης του Συμπαραστάτη πήγε χαμένη, αφού τα αυτοδιοικητικά όργανα απέτυχαν να φτάσουν στη συναίνεση για την επιλογή του προσώπου.

Επειδή ο Συμπαραστάτης είναι μια χρυσή ευκαιρία που δεν πρέπει ως πολίτες να επιτρέψουμε να ξαναχαθεί, είναι χρέος μας να απαιτήσουμε από όλους τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες στη Δυτική Μακεδονία να δεσμευτούν ότι ο Συμπαραστάτης θα είναι εκεί μετά τις εκλογές για να επιτελέσει ένα ουσιαστικό ρόλο για την καλύτερη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

Ψηφίζουμε και απαιτούμε από τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών α’ & β’ βαθμού στη Δυτική Μακεδονία τη δέσμευση τους ότι θα εκλέξουν συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης.

http://www.ipetitions.com/petition/ombudsman-Kozani/?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=button

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.