Η ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης για την απόφαση μαγαζιών της Κοζάνης να μην ανοίξουν την Κυριακή



Η γραμματεία Π.Α.Σ.ΕΒΕ. Κοζάνης χαιρετίζει την απόφαση δεκάδων επαγγελματιών στον κλάδο του εμπορίου να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους την Κυριακή 4/5, ουσιαστικά πηγαίνοντας «κόντρα» στην απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης για άνοιγμα των καταστημάτων.
 
Οι έμποροι στην Κοζάνη με αυτή τους την κίνηση γυρνάνε τις πλάτη στις «πρόθυμες» συνδικαλιστικές τους ηγεσίες , όπως της ΕΣΕΕ, που έδωσαν «γη και ύδωρ» για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η ΕΣΕΕ έγινε “λαγός” στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάφερε, με διάφορες αλχημείες, να μετατρέψει την άποψη του 85-90%  των συναδέλφων που είναι «ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή» σε «τουλάχιστον 7 Κυριακές ανοικτά». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τοπικός εμπορικός σύλλογος, που ενώ τις προηγούμενες Κυριακές καλούσε σε άνοιγμα, τώρα και κάτω από την πίεση των εμπόρων σαν σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του, αφήνοντας στην διακριτική ευχέρεια του κάθε εμπόρου τι θα κάνει.
 
Οι έμποροι χρειάζονται έναν εμπορικό σύλλογο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους, που θα συγκρούεται με τις πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων μονοπωλίων, που θα είναι ξεκάθαρα ενάντια στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, που θα είναι ξεκάθαρα αντίθετος στην απελευθέρωση του ωραρίου.

Οι μικροί έμποροι στην Κοζάνη πλέον ξέρουν…. ότι μόνο μέσα από τον αγώνα μπορούν να πετύχουν κατακτήσεις και να εναντιωθούν σε αυτή την πολιτική. Ο οργανωμένος αγώνας τους ανησυχεί. Για αυτό και την Παρασκευή 2/5 είχαμε περατζάδες στα μαγαζιά από ανήσυχους  θεσμικούς παράγοντες…..

Οι μικροί έμποροι στην Κοζάνη θυμούνται…. ότι ΠΡΩΤΗ και ΜΟΝΟ η ΠΑΣΕΒΕ πήρε ξεκάθαρη θέση από την αρχή ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. «τόσο η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, όσο και η απελευθέρωση ωραρίων θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων, αφού θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα γιγαντώσει τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά και τα Mall. Είναι ένα κομμάτι από το πάζλ των εξοντωτικών μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια όπως τα συνεχή χαράτσια, τα άδικα φορολογικά μέτρα, τα αντιασφαλιστικά, το “άνοιγμα” των επαγγελμάτων κ.ά.».

Οι μικροί έμποροι στην Κοζάνη από πρώτο χέρι γνωρίζουν…. ότι το άνοιγμα τις προηγούμενες Κυριακές δεν έφερε ΚΑΜΙΑ βελτίωση του τζίρου τους.

Η γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης καλεί όλους τους  μικρούς εμπόρους:  
Να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν «κόρη οφθαλμού», συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, τους συλλόγους τους, τις ενώσεις και τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ.
Να συστρατευτούν σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ.
Να βγάλουν συμπεράσματα για τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να παλέψουν ενεργά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Να βγάλουν συμπεράσματα στις τριπλές εκλογές στις 18 και 25 Μάη, για τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που είναι «κοντά στον λαό», αλλά ταυτόχρονα βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι στην ανεργία και τα χρέη.
Καλούμε τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ να αντιδράσουν, να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο εμπόριο.
Παλεύουμε για:
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.