Επίσκεψη του Θεόδωρου Καρυπίδη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς



Επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.Σεραφείμ, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 30 Απριλίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ.Θεόδωρος Καρυπίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς του συνδυασμού του, ιατρό κ. Σωτήριο Αδαμόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Ανατροπή- Δημιουργία» για τη Δυτική Μακεδονία.

    Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή του Νομού  Καστοριάς και άπτονται της δράσης και του ενδιαφέροντος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ενημέρωσε τον κ. Καρυπίδη και την ομάδα του για το πλούσιο κοινωνικό και φιλάνθρωπο έργο που επιτελεί η Ι.Μ.Καστοριάς στην προσπάθειά της να απαλύνει τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, στηρίζοντας μεγάλο αριθμό οικογενειών συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

    Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Καστοριάς και η επιστροφή ιερών κειμηλίων και λατρευτικών εικόνων της περιοχής μας που βρίσκονται αναξιοποίητα σε αποθήκες μουσείων της Αθήνας.

    Η αναγκαιότητα να καταστεί η Καστοριά ως η κατεξοχήν προβεβλημένη διεθνώς «Βυζαντινή πόλη», η συντήρηση κι ανάδειξη των σπάνιων Βυζαντινών μνημείων της, οι ευκαιρίες για την προσέλκυση επισκεπτών από ορθόδοξες χώρες για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στον τόπο μας, ήταν θέματα που συζητήθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

    Μετά το πέρας της εγκάρδιας  συζήτησης,  ο κ.Καρυπίδης και οι υποψήφιοι της ομάδας του, ζήτησαν την ευχή κι ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς, για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες συμμετέχουν

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.