Εικαστική Έκθεση: Δυστοπία, Ουτοπία και Αντανακλάσεις



Η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης από την Παρασκευή 2 Μαΐου ως και την Κυριακή 4 Μαΐου, από τις 12:00 το πρωί έως τις 12:00 το βράδυ φιλοξενεί την «Εικαστική Έκθεση: Δυστοπία, Ουτοπία και Αντανακλάσεις» με έργα της πρώιμης και μη περιόδου του Κοζανίτη εικαστικού Κωνσταντίνου Γρηγοριάδη σε ένα ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο υπό ανακαίνιση νέο κτίριο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης που βρίσκεται στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 6 (πιο κάτω από την Αίθουσα Τέχνης) και θα πλαισιωθεί:
Την Παρασκευή 8.00 μ.μ. από τον Μανώλη Κουτσονάνο, ο οποίος με τα κρουστά του θα μας οδηγήσει σε jazz μονοπάτια.
Το Σάββατο 9.00 μ.μ. από τους Guitar-2 (Δημήτρη Γιαννόπουλο και Νίκο Διάφα) σε μια ατμοσφαιρική rock βραδιά.
Την Κυριακή 8.00 μ.μ. από το party λήξης της έκθεσης, με εναλλακτικά ακούσματα εμπνευσμένα από το έργο του καλλιτέχνη.

Με την αφορμή της έκθεσης η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης ανοίγει για πρώτη φορά την πόρτα του υπό ανακαίνιση νέου της χώρου, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ένα στέκι, ένας χώρος συνάντησης όλων των κατοίκων και των συλλογικοτήτων της πόλης που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να μοιραστούν τις ανησυχίες τους. Ο χώρος αυτός, ωστόσο, χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά και για το λόγο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα στην πόλη και σε όσους μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια μέσω εθελοντικής εργασίας, μέσω διάθεσης υλικών (οικοδομικά υλικά, έπιπλα, εξοπλισμούς σχολείων κ.α.) και χρημάτων.

Το τριήμερο αυτό η πόλη της Κοζάνης έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πρωτότυπο εικαστικό δρώμενο και παράλληλα να γνωρίσει τον υπό ανακαίνιση νέο χώρο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης.
Πληροφορίες για την εκδήλωση:
Τηλ.: 2461049799, 6948109828
e-mail: infokoz@arsis.gr
www.arsiskozanis.blogspot.gr
www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Γρηγοριάδη

Ο Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης (Ασφόδελος Λειμώνας) γεννήθηκε στην Κοζάνη το χειμώνα του 1985. Παράλληλα με τις σπουδές του στο ΑΤΕΙ Πολιτικών Έργων Υποδομής ασχολήθηκε με την κατασκευή σκηνικών θεάτρου καθώς και με  δισδιάστατες και τρισδιάστατες εικαστικές εφαρμογές σε διάφορους χώρους και εκδηλώσεις πολιτισμού.

Το 2011 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Ουαλίας. Ταυτόχρονα συμμετείχε σε εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας όπως το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου “Living Machines 2013”, το Εθνικό Μουσείο της Ουαλίας στο  Swansea “Go Green 2014” και διαφόρων εκθεσιακών κέντρων της Ουαλίας Mission Gallery, Elysium Gallery κ.τ.λ.

Έχοντας χρησιμοποιήσει και πειραματιστεί με όλα τα μέσα οπτικής επικοινωνίας (παραδοσιακές τεχνικές, δερματοστιξία, γλυπτική με μέταλλο, ξύλο, ανακυκλώσιμα και εναλλακτικά υλικά, μικτές τεχνικές και ψηφιακές εφαρμογές) συνεχίζει το ατελείωτο ταξίδι προς τη γνώση επεκτείνοντας τις δημιουργικές του τάσεις και στη σκηνογραφία.

Η πρακτική του διερευνά και προσδιορίζει τις συνέπειες που αναδύονται από τις ταχείες αλλαγές των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων στην “κατασκευή”  του σύγχρονου σώματος, εαυτού και ταυτότητας. Βασισμένο στην ιδέα της αποδόμησης η οπτική γλώσσα και επικοινωνία αναφέρεται σε έναν μετακαταστροφολογικό, βιομηχανικό κόσμο, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά πολυπολιτισμικών, μυθολογικών πτυχών. Η συμβίωση του οργανικού και μη οργανικού, της πραγματικότητας και μη πραγματικότητας, αντικατοπτρίζει τη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας ή μη ταυτότητας σε ένα νέο, μετανεωτερικό επίπεδο που διαπερνά το έργο του καλλιτέχνη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.