Συγχαρητήριο στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης για το βραβείο στην εκστρατεία «Ecomobility 2014»

Ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές, στους υπεύθυνους καθηγητές καθώς και τη διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης, για την  κατάκτηση του το 5ου πανελλήνιου βραβείου (3η θέση μεταξύ των Δημόσιων Γυμνασίων), στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την αειφόρο κινητικότητα «Ecomobility 2013-2014». Στη διαδικασία αυτή συμμετείχαν σαράντα πέντε περίπου δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια από όλη τη χώρα, ΠΟΥ  παρουσίασαν τις εργασίες τους σε ειδική εκδήλωση στις 5 Απριλίου, στην Αθήνα.

Με σύνθημα τη φράση «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου ανέπτυξαν στην εργασία τους τον προβληματισμό τους για περιβαλλοντικά ζητήματα τις περιοχής, ενώ έκαναν τις δικές τους προτάσεις αλλά και σχόλια για  ζητήματα που αφορούν στην  κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, τους ποδηλατόδρομους, τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά και την διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και ατόμων με αναπηρία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εργασία των μαθητών θα παρουσιαστεί στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» στη Θεσσαλονίκη, στις 2 Μαΐου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.