Η από πολύ καιρό αναμενόμενη απάντηση του Λ. Μαλούτα στον Ζ. Κοντογούνη για την υποβάθμιση του ΕΚΑΒ



Η απάντηση επί τέλους ήρθε. Ας πάρουμε μία-μία τις απαντήσεις, σε σχέση με τις ερωτήσεις που έχω θέσει.

«Σε ότι αφορά το ερώτημα 1 η καταλληλότητα του οικοπέδου για το ΕΚΑΒ έχει πιστοποιηθεί από τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και τεκμηριώνεται στη σχετική μελέτη του έργου».

Από ότι ξέρω, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που άπτεται της  ζωής και  του θανάτου ,  δεν υπάρχει καμιά ενυπόγραφη γνωμοδότηση από έγκυρο μελετητή ότι τα 1170 τμ. (στην πραγματικότητα είναι 790 τμ. , γιατί αφαιρείται το 30% του οικοπέδου για φυτο-φύτευση) είναι αρκετά για την εύρυθμη λειτουργία του Παραρτήματος Δ. Μακεδονίας. Αυτό  θα ήταν υπεύθυνη τεκμηρίωση, πράγμα που το Κράτος  πολύ εύκολα μπορεί να κάνει. Όχι βέβαια ότι  τέτοια μελέτη θα μπορούσε να δικαιολογήσει οποιαδήποτε υποβάθμιση του ΕΚΑΒ. όμως τουλάχιστον να τηρηθούν κάποια προσχήματα. Γιατί δεν τη ζήτησε ο Δήμος ως τώρα; Γιατί  δεν τη ζητάει έστω τώρα; Είναι τραβηγμένο να ισχυριστεί κάποιος  ότι δε βρίσκεται κανείς να τολμήσει να βάλει την υπογραφή σε ένα τέτοιο έγγραφο; Τουλάχιστον κάντε το τώρα να τελειώνουμε. Έτσι θα είναι δυνατόν να εντοπιστεί ο υπεύθυνος, όταν αργότερα θα θρηνούμε θύματα που θα οφείλονται αποκλειστικά στην υποβάθμιση  του ΕΚΑΒ.

« Σε ότι αφορά τα ερωτήματα 2,3,4, δεν θεωρούμε ότι υπάρχει υποβάθμιση του ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας και του επιπέδου υγείας στην περιοχή, ούτε ότι χάνονται θέσεις εργασίας».

Έτσι συνοπτικά, σαν Ρωμαίος Αυτοκράτορας ο κ. Μαλούτας νομίζει ότι απαντά και καθαρίζει!  Με ποια εχέγγυα βεβαιώνει ότι δεν γίνεται υποβάθμιση του ΕΚΑΒ;  Με απλά  την  ύπουλη διαβεβαίωση του γνωστού γιατρού του ΕΚΑΒ Λάρισας; Γιατί  τόση ευπιστία; Η Λάρισα έχει τόσα να κερδίσει απ την υποβάθμιση του ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας.  Υπάρχουν τόσοι άξιοι γιατροί στην Κοζάνη.  Γιατί δεν τους ρωτούν; Γιατί διαμαρτυρήθηκε το κλιμάκιο ΕΚΑΒ  Κοζάνης για υποβάθμιση , όπως  και οι βουλευτές  Μακρή και Κασαπίδης στη Βουλή; Αν δεν υπήρχε υποβάθμιση γιατί διαμαρτυρήθηκαν;

Θέσεις εργασίας:  Στο Π.Δ 346 οι θέσεις εργασίας μετρημένες είναι 3950 , στα 12 Παραρτήματα της χώρας. Αν κατανεμηθούν με βάση τον πληθυσμό των Παραρτημάτων, στην Κοζάνη αναλογούν τουλάχιστον  200!

Απ  την άλλη μεριά με τη ματαίωση του Κέντρου Αποκατάστασης  χάνονται άλλοι 150 το λιγότερο. Ψέματα επί ψεμάτων.

Ποιος κερδίζει από όλα αυτά;   Προφανώς η Λάρισα!

« Σε ότι αφορά το ερώτημα 5  θα πρέπει να απευθυνθείτε στον δ/ντή ΕΚΑΒ Λάρισας».

(η ερώτηση  ήταν: γιατί ο Δήμος επιμένει στο 1 στρ και  όχι στα 10 στρ;)

Αυτή η κυνική αναγνώριση του ρόλου του γιατρού Δ/ντη ΕΚΑΒ Λάρισας τρομάζει. Δηλ. αυτός  είναι  που επιμένει να γίνει το ΕΚΑΒ στο 1στρ, αυτός που χωρίς καμιά αναστολή φροντίζει για τα συμφέροντα της πόλης του εις βάρος της Κοζάνης!! Ο Δήμος δεν έχει άποψη!

Βέβαια για έναν που δεν ξέρει η δήλωση αυτή είναι σοκαριστική , επειδή δεν ξέρει ότι ο άνθρωπος αυτός  και η ομάδα πίσω του οργάνωσε την όλη σκευωρία.

Στο Δημ. Συμβούλιο την  17-9-12, που ο κύριος  αυτός  εκλήθη σαν  ειδήμων πραγματογνώμονας (τι σχέση έχει η ιατρική  με τα τεχνικά θέματα του ΕΚΑΒ;)

1)είπε    ψέματα  ότι δεν είχε ιδέα για  το οικόπεδο στα Κοίλα (αποδεικνύεται με έγγραφα)

2) Δήλωσε ότι το 1,17 στρ. ,δηλ τα 790 τμ. είναι  «υπεραρκετά» και «ελικοδρόμιο χωράει στο οικόπεδο».

3) Ενώ έκανε ότι έψαχνε για οικόπεδο στα Κοίλα και αλλού, για να περάσει που λέμε ο καιρός, κανόνισε να έρθει το θέμα του ΕΚΑΒ στο Δ.Σ λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για το ΕΣΠΑ,  για να πιεστούν προφανώς οι Δ. Σύμβουλοι να ψηφίσουν κατά το σχέδιο του.

4) όταν  «του έγινε γνωστό» ότι υπήρχε η προσφορά  της Πολιτείας για τα 10 στρ. , θα έπρεπε , εφ όσον υποτίθεται ότι φροντίζει για το καλό του ΕΚΑΒ και της Κοζάνης, να διερευνήσει τα  πλεονεκτήματα της δυνατότητας αυτής. Φυσικά δεν το έκανε. Εξ άλλου το ήξερε από καιρό..

5) Δε μίλησε ποτέ για Παράρτημα ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας αλλά μόνο για ΕΚΑΒ Κοζάνης.  Δηλ. έχουμε απόκρυψη αλήθειας. Μήπως γιατί φοβόταν μήπως βγουν στο φως δυσάρεστες γι αυτόν λεπτομέρειες;

Ακόμα:

Μέχρι το 2012 ο Δήμος  (έγγραφο/με αρ. πρωτ.18065, 2-9-10) και η Νομαρχία (έγγραφο με αρ. πρωτ.366) δείχνουν ότι δε θέλουν το ΕΚΑΒ στο 1 στρ.. Και τότε όλα αλλάζουν. Γιατί;

Κάνω μια εικασία:  Μήπως  γιατί  τότε γίνεται γνωστό ότι προτίθεμαι να δημιουργήσω Κέντρο Αποκατάστασης  ( ανταγωνιστικό για τα 7 παρόμοια Ιδιωτικά  Κέντρα στη Θεσσαλία, που αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν τη Δ. Μακεδονία) ;  Μήπως τότε ενεργοποιούνται τα γνωστά «αντανακλαστικά» κάποιων συμφερόντων, που ο κ. Δ/ντής  ιατρός φρόντισε να « κοινοποιήσει»  στον κ. Μαλούτα ώστε να αλλάξει τόσο απότομα γνώμη;

Επειδή το μικρό αυτό οικόπεδο  του 1στρ. γίνεται αιτία , όπως φαίνεται ,να τιμωρηθεί η Κοζάνη και όλη η Δ. Μακεδονία με την υποβάθμιση του ΕΚΑΒ, λόγω του Κέντρου Αποκατάστασης που  σχεδιάζω, προτείνω , για να ξεφύγουμε από συμφέροντα και άλλες σκοπιμότητες, να γίνει πλατεία ή κάτι  άλλο, και το ΕΚΑΒ να γίνει στα Κοίλα, κοντά  στο Μαμάτσειο και στον κόμβο της Εγνατίας, όπως άλλωστε  του αρμόζει.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.